КМДА затягує процес створення безбар'єрного середовища в Києві, - ДемАльянс

12:18, 21.04.2016

Новина

Активісти ДемАльянсу продовжують боротьбу за створення в Києві безбар'єрного середовища, яке б включало формування зручностей для житєдіяльності маломобільних груп населення: людей з інвалідністю, які мають ураження опорно-рухового апарату або порушення зору чи слуху; людей похилого віку; людей з тимчасовим порушенням здоров'я; вагітних жінок; людей з дитячими колясками; дітей дошкільного віку.

Цим питанням має опікуватись Комітет КМДА з питань доступності. Але в формуванні Комітету, що включав би представників громадськості, виникають перепони. Влада намагається затагнути процес та відновити попередній, неефективний склад Комітету.

Сьогодні міському Голові, В. Кличку було відправлено листа зі зверненням особисто онтролювати процес створення нового Комітету.

"Комісія з охорони здоров’я та соціального захисту надала протокольне доручення Департаменту соціальної політики при Київській міській раді доопрацювати розроблений робочою групою проект нового положення про комітет, а також пропозиції щодо впровадження зазначеної вище програми. Проте в дорученні комісії не був вказаний термін, коли саме ці заходи мають бути здійснені. Крім того, на засіданні комісії нам стало відомо, що на сьогодні, водночас із роботою нашої робочої групи, активно намагаються відновити діяльність попереднього складу комітету, робота якого була визнана незадовільною та складу якого була висловлена громадська недовіра.

У зв’язку з наведеним вище просимо Вас не допустити відновлення роботи попереднього складу комітету та доручити Департаменту соціальної політики при Київській міській раді взяти за основу та невідкладно доопрацювати розроблені робочою групою проекти програми та положення про комітет, а також надати всебічне сприяння в обрані нового складу комітету", - йдеться в листі міському Голові.

Авторами листа є: ДемАльянс, Підмога.Інфо, АІК, ГО "Бачити Серцем", РЦ "Безбар'єрна Україна".


Читайте також: Маленька перемога на шляху стоврення безбар’єрного середовища в Києві

Всі новини