Кличку відправили лист з проханням відмовитися від будівництва паркінгу під Михайлівською площею

13:09, 20.04.2016

Новина

Підземна парковка під Михайлівською площею обійдеться у 2,3 млрд. грн. Без громадських обговорень Київрада вже виділила 100 тис. грн на проектні роботи. Таким чином, одне паркомісце обійдеться киянам у 2,6 млн грн, у 10 разів дорожче, ніж середня собівартість паркомісця в Києві.

Підземний паркінг планують побудувати в межах вулиць Десятинної, Великої Житомирської, Михайлівської і Трьохсвятительської та під Михайлівською площею - у буферній зоні об'єкту світової культурної спадщини ЮНЕСКО "Софія Київська", де будь-яке будівництво неможливо без висновку ЮНЕСКО. Жодного звернення до ЮНЕСКО від КМДА не надходило.

- Жодних розрахунків, що паркінг під Михайлівською може поліпшити ситуацію в центрі Києва, просто не існує. Більш того, на сьогодні не існує ніякої стратегії розвитку транспорту району, не пропонується жодного альтернативного рішення, як, наприклад, будівництво легких наземних паркінгів, що коштують менше, або підземної парковки під Європейською площею", написала в своємо блозі заступниці голови Київського ДемАльянсу Олена Педай.

Лист з проханням публічно відмовитися від ідеї такого будівництва зареєстрований в КМДА 19 квітня.

  

 

 

Всі новини