Заява ДемАльянсу щодо нападу на Голову Одеської міської організації партії

23:45, 13.06.2017

Новина

Сьогодні, 13 червня, під час засідання погоджувальної ради Одеської міської ради на голову Одеської міської організації ДемАльянсу Юрія Дяченка був здійснений напад.

Невстановлені особи, схожі на працівників КП “Муніципальна охорона”, за вказівкою міського голови Одеси Геннадія Труханова, спочатку вимагали від представника ДемАльянсу припинити відеозйомку засідання. Отримавши відмову (адже засідання будь-якого колегіального органу державної влади є відкритим за законом), охоронці із застосуванням грубої фізичної сиди винесли Юрія Дяченка з приміщення міської ради, а також відібрали мобільний телефон, яким велася зйомка. 

Юрій Дяченко вже звернувся до правоохоронних органів із заявою про напад на нього. На місце події була викликана швидка допомога.

Вимагаємо від міського голови Одеси:

- Надати публічні пояснення одеситам, хто і за чиєю вказівкою здійснив насилля відносно громадянина України в стінах Одеської міської ради.

- Негайно звільнити причетних до нападу на Юрія Дяченка представників “Муніципальної безпеки” та добровільно надати співробітникам поліції їх імена та підстави, на яких ці особи знаходилися на засіданні погоджувальної ради.

- Забезпечити  дотримання у стінах Одеської міської ради Закону України «Про місцеве самоврядування» та Закону України «Про доступ до публічної інформації», а саме - безперешкодне право громадян відвідувати та фіксувати будь-які засідання колегіальних органів влади.

- Забезпечити виконання Закону України “Про охоронну діяльність” та Ліцезійних умов щодо охоронної діяльності, які вимагають обов`язкову наявність посвідчень і розпізнавальних знаків у працівників, що здійснюють охорону.

Вимагаємо від начальника Головного управління Національної поліції Одеси:

- Взяти під особистий контроль розгляд заяви про здійснення нападу на голову Одеської міської організації ДемАльянсу Юрія Дяченка у накоротший термін та належним чином кваліфікувати злочинні дії проти нього.

- Вилучити відеозаписи з камер спостереження у Одеській міській раді та площі біля неї для встановлення осіб злочинців.

- Провести перевірку щодо порушень ліцензійних умов щодо охоронної діяльності, зокрема надання послуг охорони без розпізнавальних знаків та посвідчень, при перевищенні повноважень та протиправного застосування заходів фізичого впливу на фізичну особу, яка не вчинила жодних протиправних дій.

ДемАльянс звертає увагу громадськості та влади на системні порушення гарантованих Конституцією та законами України прав та свобод, які відбуваються за участі представників КП "Муніципальна охорона" та за ініціативи міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Всі новини