Спільна заява ДемАльянсу та громадських об'єднань до міського голови Дніпра

14:47, 16.06.2017

Новина

Борисе Альбертовичу!

Ми, представники різних громадських об’єднань, звертаємося до вас з приводу призначення керівником КП “Муніципальна поліція” у Дніпрі Ткаченка Андрія Івановича, полковника міліції, який у 2014 році займав посаду командира БМОП “Беркут” ГУМВС у Дніпропетровській області і брав активну участь у силовому протистоянні з учасниками мирних акцій протесту на Майдані Незалежності в Києві та в інших містах України під час Революції Гідності.

Ми володіємо достовірними даними про те, що підрозділи Дніпровського “Беркуту”, підпорядковані на той час Ткаченку, були задіяні в декількох спробах штурму Майдану, мали зброю й набої, а значить могли бути причетними до побиття протестувальників та навіть вбивств учасників протестів.

Саме через це Андрій Ткаченко фігурує під номером 3 в розділі “Працівники міліції, які брали участь у жорстокому побитті учасників Євромайдану в Києві” люстраційного списку (https://bit.ly/2ratv6U), який склали активісти Євромайдану в 2014 році, а також під номером 98 у ще одному люстраційному списку зі 145 осіб, винних у кровопролитті в Україні, який склали міжнародні активісти з Литви (https://bit.ly/2sdeRKR).

Вважаємо, що призначення на керівну посаду правоохоронного органу екс-керівника спецпідрозділу “Беркут”, який безпосередньо був причетний до придушень мирних акцій протесту в Україні, що призвело до таких значних жертв серед мирних громадян - це плювок в обличчя загиблим Героям Небесної Сотні, всім тим, хто постраждав чи був покалічений співробітниками “Беркуту” і тим мільйонам людей, що вийшли на Майдани по всій країні на наступний день після побиття беркутами студентів 30 листопада 2013 року!

Звертаємося до вас, як до представника влади, що завжди декларував свою відданість патріотичним цінностям:

Вимагаємо негайно звільнити екс-очільника Дніпровського “Беркуту” Ткаченка Андрія Івановича з посади директора КП “Муніципальна поліція” м. Дніпро у зв’язку з обґрунтованою підозрою щодо причетності Ткаченка та його екс-підлеглих до злочинів, скоєних проти активістів Майдану.

Сподіваємося, що одного тижня (до 24.06.2017р.) вам вистачить, щоб прийняти вірне рішення. В іншому випадку ми змушені будемо організовувати акції протесту в тому форматі, в якому ми їх проводили під час Майдану проти тодішніх покровителів «Беркуту».


ГО “Всеукраїнське об’єднання “Автомайдан”
ГО “Платформа Громадський Контроль”
ПП “ДемАльянс (Демократичний Альянс)”
Громадська ініціатива “ЗОВ”

Звернення відкрите до підписання.

Всі новини