Заява ДемАльянсу про доступні авто для українців

16:21, 07.09.2017

Новина

Про доступні авто для українців

В найбіднішій країні Європи найвищі ціні на автомобілі. Впродовж багатьох років така ситуація утримувалася штучно лобістами українських олігархів. Під виглядом “підтримки вітчизняного товаровиробника” на ввезення автівок з закордону накладалися високі податки і збори, які робили їх придбання для багатьох неможливим або невигідним.

Політика “підтримки вітчизняного товаровиробника” була повністю провалена. Власники заводів набили собі кишені, але українці так і не отримали якісної автівки українського виробництва.

Демальянс вважає таку ситуацію несправедливою. Партія виступає за те, щоб українські громадяни мали змогу придбати авто по європейським цінам, не вище, ніж в сусідніх країнах.

Тому ДемАльянс наполягає на тому, щоб нові, а також більшість вживаних авто, які не є екологічно шкідливими, розмитнювалися за нульовою ставкою (мито - 0%, акциз - 0%).

Про проблему “єврономерів”

Недоступність авто в Україні, величезна різниця в цінах на автівки в нашій країні та в країнах ЄС, дірки в законодавстві, корупція на митниці призвели до такого вже масового явища, як машини на “єврономерах”.

Це авто придбані громадянами нашої країни, що їздять по українських дорогах, але зареєстровані в Литві чи інших державах. Проте невиконання законів одними, і виконання іншими українцями створює соціальну напругу і розбрат у суспільстві.

Ця проблема потребує невідкладного рішення, в тому числі і з причин безпеки. Переважна більшість машин на “єврономерах” жодним чином юридично не пов’язана з громадянами України, які ними користуються.

ДемАльянс вважає, що громадяни, які завезли авто з порушеннями, мають сплатити штраф у розмірах, визначених чинним законодавством і розмитнити їх вже за новими правилами у визначений термін.






 

 

Всі новини