Заява політичної партії ДемАльянс щодо нападу на голову Харківської обласної організації партії

18:32, 18.09.2017

Новина

Сьогодні було здійснено напад на голову Харківської обласної організації партії ДемАльянс Євгена Лісічкіна. Очевидно, що це побиття - погроза, пов'язана з його  політичною та антикорупційною діяльністю.

Напад на Євгена Лісічкіна – не перший прояв насильства по відношенню до політичних опонентів. 30 серпня при аналогічних обставинах було побито колегу Євгена по Харківському антикорупційному центрі, депутата Харківської обласної ради Дмитра Булаха.

Очевидно, що розправи над політичними опонентами, переслідування й кампанії з дискредитації антикорупційних активістів на національному рівні – стали моделлю для наслідування в регіонах.  

ДемАльянс вимагає від міністра внутрішніх справ та голови Національної поліції негайно вжити заходів щодо забезпечення безпеки Євгена Лісічкіна та його колег по антикорупційній діяльності у Харкові, а також вжити заходів щодо розшуку та покарання винних.

Ми закликаємо центральну владу припинити атаку проти політиків та громадських активістів та, замість зачистки політичного поля від конкурентів, зосередитися на напрацюванні і ухваленні важливих для країни рішень та законів.

 

Всі новини