Законопроект "Купуй українське": на межі популізму та корупції

08:52, 02.03.2018

Новина

Популізм - давня, відома хвороба українських політиків. Деякі законодавчі ініціативи народних депутатів викликають подив, інші - нерозуміння, треті, до яких можна віднести і законопроект "Купуй українське" - несуть пряму загрозу українському бізнесу.

Бізнес та експертне середовище вже сьогодні заявляють, що прийняття законопроекту №7206 - крок до знищення системи публічних закупівель ProZorro.

Ми усвідомлюємо, що система публічних закупівель не є ідеальною і безумовно потребує вдосконалення, але це питання дискусій та змін, а не шантажу і знищення, яке нам запропонував Віктор Галасюк та ряд коаліційних депутатів.

Потреба захисту і сприяння розвитку вітчизняного виробника є очевидною, проте запропонований спосіб - прояв некомпетентності або відвертий злочин проти української економіки. Вигоду від його прийняття отримають лише ті бізнесмени, які зможуть зібрати необхідний пакет документів, щоб довести, що вони "справжні українські виробники".

ДемАльянс виступає категорично проти законопроекту №7206!

Закликаємо депутатів зосередитись на впровадженні податку на виведений капітал, замість податку на прибуток, про який ми та професійна спільнота говоримо вже третій рік. Саме ця зміна і є реальним стимулом для розвитку усього спектру вітчизняних виробників, а не тільки “обраних”.

 

Всі новини