Заява ДемАльянсу: Порошенко повинен відповісти за покривання Труханова

07:43, 16.02.2018

Новина

13 лютого, НАБУ оголосило підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову та трьом посадовцям міськради Одеси за статтею про привласнення майна. Вчора, 15 лютого, Солом’янський суд міста Києва відпустив міського голову Одеси Геннадія Труханова під особисту поруку нардепа БПП Дмитра Голубова.

Захист Труханова – через суд, народних депутатів з кримінальним минулим та агресивних тітушок - це сигнал всім українцям, що Президент та БПП зайняли чітку та зрозумілу позицію: влада не здає своїх людей, навіть якщо за їхніми плечима кримінальне минуле та фінансування сепаратизму.

Нагадуємо, міський Голова Одеси Геннадій Труханова підозрюється у «привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Йому інкримінують розкрадання 185 млн грн. Журналісти неодноразово доводили, що Труханов володіє кількома десятками офшорних компаній, які він реєстрував на свій російський паспорт.

У нас не має жодних ілюзій щодо безпринципності представників влади. Вся країна була свідком того, як влада захищала Насірова і Розенблата, робила спроби знищити НАБУ, імітувала проведення судової реформи та, через підконтрольні ЗМІ намагалась дискредитувала реальну опозицію. Проте, використання тітушок, побиття активіста Автомайдану Віталія Устименка під час сьогоднішнього засідання суду по справі Труханова – плювок на пам’ять та здобутки Революції Гідності.

 

ДемАльянс закликає міністра внутрішніх справ Арсена Авакова забезпечити порядок та безпеку громадян України або подати у відставку. Некомпетентність чи політична заангажованість міністра є причиною свавілля тітушок, що призвело до побиття активістів та поранення правоохоронців.   

Вимагаємо від Президента визнати, що екс-регіонали, кримінальні елементи та друзі по бізнесу знаходяться під його особистим захистом.

Закликаємо Верховну Раду України прийняти закон про Антикорупційний суд – це буде найкращою реакцію на існуюче зрощення політичної та кримінальної систем в нашій державі.

 

Всі новини