Регіональні організації ДемАльянсу долучаються до акції "НІ!" Виборам за законом Януковича"

13:26, 14.05.2018

Новина

Харків

«Партія ДемАльянс виступає за скасування виборчого закону Януковича. Мажоритарна система виборів стимулює політичну корупцію - це знущання над виборцями. Можемо констатувати, мажоритарна складова вже стала політичним мемом. Виборців треба переконувати програмою та ідеями, а не підкупом та гречкою», - представник ДемАльянс Харків Євген Лісічкін .

Дніпро

"Ця виборча система була придумана спеціально, щоб зберегти позиції Януковича при владі. Скасування мажоритарної складової – може стати першим серйозним кроком на шляху до деолігархізації української політики, коли не «засівання» виборчих округів буде вирішувати результати виборів. Треба нагадати, що зміна виборчої системи – не вигадка опозиції, це прописано в коаліційній угоді. Ми усвідомлюємо, що влада буде чинити опір цим змінам, тоді ми змінимо виборче законодавство вже після того, як на виборах переможе новий президент – кандидат від демократичних сил", - голова Дніпровської організації ДемАльянс Артем Романюков.           

Одеса

"В чому проблема мажоритарки і чому нам від неї треба позбавитись? Існуюча виборча система була створена при Януковичі, щоб маючи лише 30% підтримки виборців сформувати парламентську більшість. По мажоритарних округах завжди висувались найбільш одіозні політики, які були настільки токсичними, що їх не хотіли бачити навіть у списку Партії регіонів. Нам треба позбавитись від цього!", - представник Одеської організації ДемАльянс Павло Ленець.

Миколаїв    

"Хочу наголосити: скасування мажоритарної системи придумали не ми, це частина Коаліційної угоди. Ми розуміємо, що зараз рейтинги, і Народного Фронту, і БПП – низькі, тому мажоритарка стала їхнім якорем, за який вони намагаються зачепитись, щоб залишитись у політиці. Мажоритарна система – символ політичної корупції та приниження всіх виборців", - голова Миколаївського обласного осередку ДемАльянсу Катерина Стоколяс.  

    

Всі новини