"НІ!" Виборам за законом Януковича

18:07, 17.05.2018

Новина

Команда ДемАльянсу приєдналася до Всеукраїнської акції "Ні!" Виборам за законом Януковича".

Нові виборчі правила – це важливий крок на шляху до деолігархізації української політики.

Ми виступаємо за відмінну існуючої змішаної виборчої системи. Мажоритарна складова повністю дискредитувала себе. Вибори на округах стали символом політичної корупції, приниження виборців та дискредитації ідеї виборів, як можливості оновити політичну еліту.Увімкнути/вимкнути програму зчитування з екрана

Варто зауважити, що впровадження пропорційної виборчої системи – не видумка опозиції чи громадського сектору. Провладна парламентська більшість прописала скасування мажоритарної системи у свій Коаліційній угоді. Проте тепер, коли БПП та НФ втратили залишки підтримки суспільства, вони чіпляються за змішану виборчу систему, щоб за допомогою підкупу та адміністративного ресурсу зберегти хоча б мінімальне представництво у наступному скликанні парламенту.

ДемАльянс бере участь у великій політичній акції 17 травня з вимогою проведення виборчої реформи, проте ми розуміємо, що Петру Порошенку та владній більшості у ВРУ швидше за все не вистачить мужності скасувати мажоритарку. Проте ми будемо тиснути на владу до тих пір, поки в Україні не з’являться нові неолігархічні політичні правила. Зараз ДемАльянс працює над об’єднанням всіх здорових демократичних сил з метою висунення єдиного кандидата в президенти. Тому виборча реформа відбудеться: або зараз, або вже після нашої перемоги на президентських виборах.

 

 

Всі новини