Підсумки ХІІ позачергового З’їзду ДемАльянсу

14:00, 21.11.2016

Новина

19 листопада відбувся ХІІ позачерговий З’їзд ДемАльянсу, на якому була затверджена бета-версія Програми партії, а також внесені зміни до Статуту, переобрані Співголови та Правління партії.

На честь річниці початку Революції Гідності З’їзд розпочався з публічної панелі “1000 днів Майдану: що далі?”. Учасники панелі - Євген Глібовицький, Саша Кольцова, Зураб Аласанія поділились думками про те, як прожила і чого досягла наша країна за час, що минув з Революції Гідності.

"Мета наша полягає в тому, щоб рухатись у світ партнерства. Ключове питання, коли ми дивимось на розклад сил, це просто питання того, що модель формування влади зіштовхує лобами тих, хто міг би співпрацювати між собою", зазначає Євген Глібовицький.

За результатами обговорення була прийнята Резолюція, яка буде відправлена для ознайомлення найвпливовішим політикам та топ-чиновникам країни.

Проект Резолюції представив З’їзду Сергій Лещенко. "ДемАльянс закликає Президента Петра Порошенка відмовитися від ідеї балотування на другий термін, що є головним бар’єром на шляху проведення реформ та антикорупційної боротьби в державі", йдеться в ній. Повний текст Резолюції доступний за посиланням.

Також було затверджено зміни до статуту у зв’язку з приведенням статуту у відповідність до чинного законодавства.

Одна з найважливіших частин З’їзду - затвердження бета-версії Програми партії. Проект Програми був розроблений спільно партійцями та експертами згідно рішення попереднього З’їзду. Після затвердження бета-версія Програми буде доопрацьована і остаточно затверджена наступним З’їздом партії.

Як відзначила колишня член Правління Світлана Коломієць, яка разом з Олегом Дерев’янком та Андрієм Длігачем забезпечли процес створення тексту, "Програма партії, яка створена партією" має 61 автора, серед яких як зовнішні, так і внутрішні експерти ДемАльянсу, що долучились до створення тексту; Робота відбувалась в 9 групах, що опрацювали понад 500 коментарів та пропозицій. Остаточний текст складається з 10 розділів та 28 підрозділів.

“Затвердили нову програму. Написану не на традиційне замовлення за хороший гонорар в консалтингової компанії, а з залученням партійців, і експертів, зі справжнім обговоренням онлайн і офлайн” - коментує колишня Співголова ДемАльянсу, народний депутат України Світлана Заліщук.

Кульмінацією З’їзду стало переобрання керівних органів ДемАльянсу.

Співголовами було обрано Василя Гацька та народного депутата України Вікторію Пташник.

“Я хочу подякувати всім партійцям за величезну довіру та підтримку і обрання мене Співголовою ДемАльянсу! Для мене це також величезна відповідальність. Докладатиму максимум зусиль, щоб виправдати Ваші очікування”, коментує Вікторія Пташник.

До оновленого Правління обрано 5 осіб. Ними стали: Артем Романюков (м. Дніпро), Євгенія Матейчук (м. Миколаїв), Ігор Андрійченко (м. Чергінів), Владислав Олененко (співзасновник ВГО “Нова Країна”, м. Київ) та Максим Черкасенко (м. Київ).

До керівних органів вирішили не висуватись народні депутати України Світлана Заліщук (колишня Співголова ДемАльянсу), екс-члени Правління Сергій Лещенко та Мустафа Найєм. Вони заявили про намір продовжувати активну роботу в Політраді партії.

Як зазначила Світлана Заліщук, “Всі ми залишаємося безумовно членами партії. Частина надалі бере участь у завершенні над роботою програми, частина береться винятково за напрямок щодо розширення партії. Депутати залишаються членами Політради як вищого керівного органу відповідно до Статуту”.

 

Всі новини