ДемАльянс приєднався до акції під ГПУ

12:19, 28.11.2016

Новина

ДемАльянс приєднався до акції «ФАБРИКАнти КОМПРОМАТУ» під Генеральною прокуратурою України, яка знову почала "штампувати" кримінальні справи проти активістів.

Приводом для акції став нещодавний обшук активіста Автомайдану, який займався розслідуванням невідповідності реального стилю життя задекларованим статкам суддів.

- Ми переконані, що нещодавній обшук у нашого активіста – це лише перший крок у спланованій атаці правоохоронців та суддів на нашу організацію та її членів. У разі ж, якщо кримінальні переслідування і залякування активістів не припиняться, ми будемо змушені мобілізувати своїх прихильників по всій країні для масштабного спротиву тій каральній системі кругової поруки, яку утворили корумповані судді, слідчі та прокурори! - йдеться в заяві Автомайдану.

- Після призначення Юрія Луценка Генеральна прокуратура як була, так і залишається каральним органом, - говорить Співголова ДемАльянсу Василь Гацько. - Роль генеральної прокуратури така сама, як і за часів Януковича. Наприклад, роль ГПУ в блокуванні призначень на найбільші державні підприємства в Україні, те саме Укренерго. Ми знаємо історію Сергія Зуєва, представника американської компанії, який переміг на конкурсі на посаду керівника Укренерго, а в підсумку за допомогою прокуратури був заблокований. Прокуратура АРК взяла участь у фальшуванні кримінальної справи і до сьогоднішнього дня людина не призначена на посаду, а підприємство і далі знаходиться під контролем друзів Президента.

Подивіться на ситуацію з Сергієм Лещенком. ГПУ стала інструментом для політичного переслідування вже народного депутата, члена Політради ДемАльянсу. Попри те, що підслідність зовсім інша, і НАБУ мало б розслідувати справу, яку взяла собі під контроль генеральна прокуратура, вилучивши всі матеріали з НАЗК".

Читайте такожЗаява Київського ДемАльянсу щодо незаконної забудови по вул. Златоустівська 24А.

Всі новини