Заява ДемАльянсу: напад на активіста Віталія Устименка - пряма відповідальність влади

17:49, 05.06.2018

Новина

Сьогодні, 5 червня, в центрі Одеси активіст, член Ради громадського контролю при НАБУ Віталій Устименко отримав ножові поранення. Йому розбили голову та завдали удар ножем у стегно. За словами Віталія, «спортсмени», які здійснили напад, цілились у район нирок і, ймовірно, хотіли його вбити. Нагадуємо, що це вже другий напад на Віталія: 15 лютого 2018 року на Устименка накинулися «тітушки» після судового засідання по обранню запобіжного заходу для міського голови Одеси – Геннадія Труханова.

Наслідок перебування при владі криміналітету – не лише вкрадені у нас з вами мільярди через схему «Роттерадам плюс», не лише блокування створення незалежного Антикорупційного суду, а й фізична розправа над опонентами. Всі, хто сьогодні має сміливість говорити про несправедливість та корупцію знаходяться у потенційній небезпеці. Якщо ви опозиційний політик – проти вас буде використана вся підконтрольна владі «медіа-машина» та кримінальне переслідування, якщо ви чесний громадський активіст – під загрозою знаходиться ваше життя та здоров’я.

Особи, які вдень у центрі Одеси здійснили підступний збройний напад на активіста, повинні понести кримінальне покарання.

ДемАльянс вимагає відставки міністра МВС Арсена Авакова! Міністр, який провалив реформу МВС і не може забезпечити безпеку в регіоні, не має морального права перебувати на цій посаді. Кожен день перебування Авакова на посаді очільника МВС – загроза нових нападів на громадян, які мають сміливість критикувати місцеву чи центральну владу.   

ДемАльянс попереджає міського голову Одеси Геннадія Труханова: вже скоро ви втратите своїх покровителів із вулиці Банкової та Грушевського і вам доведеться відповідати не лише за руйнування Одеси, розкрадання майна одеситів, а й за систематичні напади на небайдужих до життя міста активістів.      

Всі новини