Мова - на часі, закон про мову - на часі

16:25, 24.04.2019

Новина

25 квітня – вирішальний бій за українську мову. 4 роки тому в «чистий четвер» Верховна Рада дала старт декомунізації, цього року вона може ухвалити новий історичний документ - закон про мову.

Вибори закінчились, а разом з ними і боротьба цинічних виборчих технологій, за допомогою яких намагались поділити українське суспільство. ДемАльянс переконаний, що успіх країни неможливий без нашої єдності. Ми нагадуємо деяким політикам та їхнім політичним штабам, що на Сході досі триває війна, що Путін не відмовився від ідеї знищити нас ззовні, а Медведчук та колишні регіонали – зсередини. Крім вигаданих політиками, у нас є цілком реальні загрози: російська агресія, бідність, корупція, популізм та втрата національної ідентичності.  

Наше завдання - об’єднати країну. І робити це потрібно не через безвідповідальні обіцянки знизити тарифи вдвічі чи закінчити війну за декілька днів, а через прийняття законів, які б посилювати наш суверенітет та ідентичність.

Саме тому ми закликаємо Верховну Раду ухвалити закон про мову. Більшість цього складу парламенту не потрапить у наступне скликання Верховної Ради – причини цього зрозумілі всім українцям. Проте голосування за закон про мову - шанс для нинішнього парламенту довести, що він здатний приймати історичні рішення, хоча б зрідка ставити національні інтереси вище за свої політичні та особисті.

До підтримки закону про мову вже долучився Патріарх Філарет, Оксана Забужко, Роман Скрипін, Іван Малкович, Наталія Сумська, Олег Скрипка та інші відомі та авторитетні українці. Долучається і ДемАльянс.

Мова – не просто засіб спілкування. В умовах гібридної агресії – це ще один фронт нашої боротьби. 25 квітня, 09:00, приходь на площу Конституції біля Верховної Ради України, допоможи депутатам прийняти цей важливий закон - стань частиною історії!  

Всі новини