Лідер виборчих перегонів Володимир Зеленський не став вибором ДемАльянсу

20:20, 19.04.2019

Новина

Лідер виборчих перегонів Володимир Зеленський не став вибором ДемАльянсу

Президентська виборча кампанія добігає кінця. 21-го квітня українці робитимуть свій вибір. В ситуації, що склалася, визначальним для ДемАльянсу є спроможність кандидата забезпечувати суверенітет країни.

Існуючі загрози роблять питання безпеки, оборони, міжнародних відносин ключовими перед новообраним Президентом. Ми в ДемАльянсі чітко усвідомлюємо, що лідер перегонів, Володимир Зеленський ще не має достатнього рівня компетентності в цих сферах.

Брак компетентності міг би бути компенсований командою, зокрема кандидатами на посади, які згідно Конституції частково або повністю перебувають у повноваженнях Президента: Генеральний прокурор, керівник Служби безпеки України, секретар Ради
національної безпеки і оборони, Міністр оборони та Міністр закордонних справ. Цінності і професійний шлях кандидатів дозволив би зрозуміти, що буде зі сферою безпеки та зовнішньою політикою.

Таке представлення було би чесним по відношенню до виборців та показало б державницький підхід з боку Володимира Зеленського. Натомість Володимир Зеленський представив лише експертів свого штабу.

Ми не виключаємо, що, у разі обрання, Володимир Зеленський може подати кандидатури гідних людей на ключові посади вже після виборів, проте зараз ми не маємо підстав зробити його вибором ДемАльянсу.

Результат виборів 21-го квітня вже відомий. Ми вже знаємо, що за будь-яких обставин олігархат зберігає міцні позиції в Україні. Тому реалізовувати наше завдання - побудову країни середнього класу - доведеться через парламентські вибори.

ДемАльянс переконаний, що тільки об’єднання неолігархічних політичних сил та мільйонів громадян на парламентських виборах може повернути країну на шлях невідворотних змін. Ми докладемо максимум зусиль, щоб 27-го жовтня ви отримали можливість проголосувати не “проти”, а “за”.

Всі новини