Заява ДемАльянсу щодо другого туру виборів Президента України

13:20, 04.04.2019

Новина

Українці зробили свій вибір і ми поважаємо його. Хоча наш кандидат не потрапив у другий тур, визначатись доведеться.
Наш вибір буде залежати від того, які рішення і дії, а не обіцянки кандидатів, ми побачимо в наступні два тижні.
Головним критерієм для нашого визначення є спроможність кандидата забезпечити суверенітет країни, найбільшими загрозами для якого стали війна з Росією, корупція та олігархат.

Петро Порошенко стане вибором ДемАльянсу у другому турі, якщо:
1. “Відрубає собі руки” - очиститься від скомпрометованих кадрів: генерального прокурора, всіх причетних до насильства над активістами, зокрема, до вбивства Катерини Гандзюк, всіх бенефіціарів корупційних схем в Укроборонпромі, енергетиці, російських агентів впливу на чолі з Медведчуком та відвертого криміналітету.
2. Припинить гальмування антикорупційних реформ та спроби взяти під особистий контроль нові антикорупційні органи. Зокрема:
- гарантує політичну незалежність НАБУ, НАЗК, САП та інших антикорупційних органів та на прозорих засадах розпочне часткове перезавантаження тих з них, які встигли себе дискредитувати; 
- надасть гарантії негайного перезапуску проваленої судової реформи, зокрема реформи Верховного та Конституційного судів; 
- подасть до ВР законопроект про відповідальність за незаконне збагачення у вигляді, який відповідатиме світовим стандартам;
- забезпечить ухвалення нового виборчого кодексу та скасування депутатської недоторканності.

Володимир Зеленський стане вибором ДемАльянсу у другому турі, якщо:
1. Візьме на себе зобов’язання протистояти російській агресії, вести Україну до членства в ЄС та НАТО.
2. Візьме на себе зобов’язання позбавити ключового впливу на політичні і економічні процеси в країні олігархів.

Найкращим свідченням такої готовності буде представлення команди, яка буде втілювати ці завдання. Цінності і професійний шлях цих людей дозволять зрозуміти, що буде зі сферою безпеки, зовнішньою політикою, впливом олігархів на економіку.

Безпекові питання та чіткий план деолігархізації України - наші головні очікування від кандидата Володимира Зеленського.

ДемАльянс закликає обох кандидатів не вдаватися до підкупу виборців і інших порушень виборчого законодавства.

Крім того, ДемАльянс закликає владу утриматись від застосування адміністративного ресурсу і спроб фальсифікації голосування в другому турі. Припинити брудні технології дискредитації в засобах масової інформації, аби зберегти людську гідність. Спроби зберегти або отримати владу будь-якою ціною неодмінно призведуть до масштабного протистояння в суспільстві, що може бути використано російським агресором для реалізації своїх планів зі знищення України

ДемАльянс стоятиме на сторожі чесного демократичного процесу волевиявлення та докладе всіх зусиль для того, аби вибір українців у другому турі президентських виборів не було викривлено.

Незалежно від результатів президентських виборів нашою метою залишаються зміцнення суверенітету і обороноздатності країни, побудова правової держави з чесним правосуддям, та реальним гарантуванням прав і свобод, проведення необхідних економічних реформ.

Тому ДемАльянс починає підготовку до парламентських виборів, аби вже в жовтні цього року отримати владні інструменти для побудови країни заможних і освічених громадян.

Всі новини