«ДемАльянс» перетворюється на об’єднавчу платформу нової політичної сили

23:49, 09.07.2016

Новина

Таке рішення було затверджено З’їздом партії ДемАльянс 9 липня 2016 року. Мета об'єднання – модернізувати Україну, перетворити її на сучасну європейську країну, інтегровану у світовий економічний і культурний простір.

З’їзд ДемАльянсу схвалив головні принципи розбудови нової політичної сили:

  • Відкритість і підзвітність суспільству (партія працює для людей, а не в     інтересах вузького кола замовників);

  • Фінансова прозорість (лише чесні гроші в політиці здатні розірвати злочинне коло корупції в країні);

  • Колективне лідерство (не партія одного імені, а інституція, яка об'єднує велику кількість відповідальних лідерів на національному та регіональному рівнях і в усіх сферах життя українського суспільства).

З’їзд ухвалив Програмну заяву. На її основі спільно з провідними експертами буде напрацьована Програма нової політсили. Документ буде широко обговорений у спільнотах лідерів думок і галузевих експертних середовищах, та презентований на наступному З’їзді, що відбудеться восени 2016 року.

“Цивілізаційний вибір України на користь євроатлантичного простору визначений Революцією Гідності. Цінності, які були покладені в основу сучасної європейської цивілізації, права та свободи Людини, якісна освіта, високі стандарти життя, приватна ініціатива як основа добробуту людини і суспільства, самоврядування громад і відповідальне лідерство мають стати основою нової України, яку ми хочемо будувати, і назавжди запобігти поверненню авторитаризму”, - йдеться у Програмній заяві.

Також з’їзд ухвалив зміни до Статуту нової політсили. Зокрема, щодо ідеологічного спрямування у документі йдеться: “Орієнтуючись на ідеал рівності прав і можливостей як основи справедливості і вільного розвитку кожної людини, Партія об'єднує людей центристських і правоцентристських поглядів”.

Також на перехідний період до настпуного з’їзду восени реформовано систему керівних органів: введено інститут співголів (замість одного Голови), утворена стратегічна експертна Рада при Правлінні. Секретар партії втратить політичну функцію і буде виконувати лише виконачву.

Співголовами новоутвореної політичної сили до осені обрано Василя Гацька і Світлану Заліщук.

До складу Правління обрані: Олег Дерев'янко (освітній і культурний діяч, заступник міністра освіти і науки України (03.2015-03.2016)), Андрій Длігач, (Співзасновник Всеукраїнської громадянської платформи “Нова Країна”), Світлана Коломієць (Заступник голови Офісу ефективного регулювання, радник Міністра екології(2015-2016)), Сергій Лещенко (народний депутат України), Мустафа Найєм (народний депутат України), Владислав Оленченко (Співзасновник Всеукраїнської громадянської платформи “Нова Країна”), Вікторія Пташник (народний депутат України), Максим Черкасенко (екс-заступник Голови ДемАльянсу), Зоя Буйницька (засновник ДемАльянсу), Василь Гацько (співголова ДемАльянсу) та Світлана Заліщук (народний депутат України) увійшли до Правління за посадою.

Світлана Заліщук, новообрана співголова ДемАльянсу:

"Я знайома з ДемАльянсом з 2009 року. Ми разом боролися проти цензури, ми боролися під Межигір’ям. Для мене це люди, з яким ми робили історію. І я дуже ціную ту довіру, і на 4 місяці готова стати співголовою. Ми разом запустимо програму та процес перезавантаження нашої платформи єднання".

Василь Гацько, екс-голова, новообраний співголова партії:

“Ми всі розуміємо, що політична партія - це інструмент для змін. І сьогодні ми говоримо про те, що перед нами постає завдання бути співтворцями відкритості. Разом з усіма викликами, ми маємо виклик до осені зробити так, щоб ДемАльянс став платформою єднання. Сьогоднішній акт об’єднання -це старт. Нам потрібно надалі давати відповідь на ті виклики, які перед нами постають. Надалі нам треба забезпечити продовження об’єднання середовищ".

Більше матеріалів дивіться на сторінці ДемАльянсу в Фейсбук.

Повний текст Програмної заяви ща посиланням.

Телефон для довідок:

+38 (096) 804 70 15 (Ольга)

[email protected]

Всі новини