Ігор АНДРІЙЧЕНКО: "Мій найбільший опонент в політиці і на окрузі - зневіра людей"

12:15, 10.07.2016

Новина

Кандидат в народні депутати по 206 округу Ігор АНДРІЙЧЕНКО про українську політику, проблеми Чернігівщини та плани у Парламенті.

Чому ви вирішили займатись політикою?

       - Я прагну змінювати світ навколо. Створювати  умови для формування здорового суспільства. Політика для мене - один з інструментів  цих змін.

Як ставиться ваша родина до того, що ви балотуєтесь в депутати?

     - Моя дружина підтримує мене у всіх починаннях, якими б нереальними вони не здавались на перший погляд. Дружина з сином, батьки, сестра люблять і вірять в мене. Цього достатньо.

Що для вас політика? Яка найбільша проблема української політики?

    - Політика – це інструмент для змін, втілення партією і політиком в життя своєї програми на основі світогляду та життєвих принципів. Наразі найбільшою проблемою української політики є її залежність від великих грошей. Бізнесмени йдуть у владу, щоб захищати свій бізнес або розвивати його. А має бути так, що політики своїми рішеннями створюють належні умови життєдіяльності українському бізнесу. А бізнес спокійно працює і сплачує податки.

Які риси має мати ідеальний політик?

     - Політик - це людина, що має уособлювати кращі риси людської природи. Ми маємо бути взірцем порядності, щирості, проактивності, глибоких моральних якостей, бути готовими постійно здобувати нові знання та компетенції, ухвалювати мудрі рішення та послідовно домагатись їх втілення в життя. І важливо бути готовими визнавати свої помилки, щоб кожного дня самовдосконалюватись.

Хто ваш найбільший опонент?

    - Мій найбільший опонент в політиці і на окрузі - зневіра людей та їх готовність продати свій голос, оскільки вони давно втратили віру в чесну природу українських політиків. А негідники та гречкосії користаються таким становищем суспільства та приходять до влади через підкуп або ж роздаючи популістичні обіцянки.

В чому найбільша проблема Чернігівщини?

     - Низький рівень життя є спільною проблемою Чернігівщини і всієї України. Ця проблема складається з безробіття та низьких зарплат на селі. Часто недостатній рівень освітніх та медичних послуг. Через це село старішає, а молодь виїжджає в місто або ж емігрує. Також я б прагнув зробити нас більш активними, цілеспрямованими  та щасливими людьми, що усвідомлюють  сенс життя. Тоді і насущні проблеми вирішуються легше :).

Що найперше зробите, коли потрапите до Парламенту?

      - Найперше долучусь до процесу вдосконалення законодавства по реформі децентралізації. Наразі присутні ряд проблем, що заважають формуванню спроможних самодостатніх громад. Наприклад, складно обэєднатись громадам помимо волі адміністрацій району та області, що подекуди проводять роз’яснювальну роботу за консервування ситуації. Реформи освіти і медицини, зокрема в громадах, мають покращувати якість надання цих послуг, а не банально скорочувати персонал та закривати в селах школи та амбулаторії. Ці проблеми необхідно вирішувати.

Ви багато їздите по селам. Яка найбільша проблема сучасного селянства і які є перспективи?

       - Українське село загалом, а чернігівське зокрема, потребує суттєвого підвищення рівня життя. Люди об'єктивно виживають, а не живуть. Через відсутність роботи та мізерні пенсії на селі процвітає алкоголізм. Мені здається реальна передача територіальним громадам повноважень та можливостей їх реалізувати дасть певний поштовх до реанімації нашого регіону. Місцева влада самостійно, а не держземресурси, має вирішувати що робити з землею навколо населених пунктів, як створювати робочі місця та боротись за місцевого інвестора. Місцеві керівники мають бути патріотами своєї землі з рішучим характером та мудрими головами.   

Чому ДемАльянс? Чим він відрізняється від інших партій?

      - З ДемАльянсом я познайомився в 2009 році. Тоді це була всеукраїнська молодіжна громадська організація, що займалась навчанням молодих активних людей. Сьогодні ДемАльянс - це команда близьких мені по духу, щирих, активних та цілеспрямованих людей, які прагнуть змінити світ на краще і власним прикладом впроваджують нові стандарти політики. ДемАльянс з 2012 року публікує онлайн-звіти про свої фінансові надходження та видатки, демонструючи максимальну фінансову прозорість. Таким чином ми унеможливлюємо певний фінансовий вплив на нашу діяльність чи позиції, що, нажаль, присутній у багатьох відомих українських партій.

Що для вас означає команда?

       - Команда для мене - це люди, яких об’єднує схожий світогляд, життєві принципи та спільні дії на користь суспільства. Люди, які готові розділяти спільні перемоги та приймати поразки. Наша команда - це люди, слова і справи яких відповідають один одному.

__________

ДемАльянс продовжує збір коштів на виборчу кампанію Ігоря Андрійченка.

ПІДТРИМАТИ


 

Всі новини