Для чого людям творчості політика?

Блог

Ніяк не доходили руки до написання свого передвиборчого лонґріду і буду певно одним з останніх, хто це зробить. Зараз 1:30 ночі і я вирішив задуматися для чого взагалі вв'язався у ці передвиборчі перегони і чи потрібно воно мені?

Я людина музики і творчості, отримую задоволення від сцени та публіки. Мене запалюють, розвивають і мотивують подорожі і я собі не уявляю життя без них. Так склалося, що мої захоплення стали моєю діяльністю і я чудово почуваю себе займаючись саме цим. Це чудово, коли людина робить те, що любить і я вважаю, що усі мають прагнути до цього. Жити і бути не на своєму місці - це жахливо. Часто оте "своє місце" доводиться довго шукати, а ще, я думаю, що воно може з часом змінюватися і це нормально. Але є ще одна важлива річ: кожна наша дія міняє світ у більшій чи меншій мірі і в залежності від того, які у нас наміри - ми приносимо світу та людям навколо щось хороше, ресурсне, розвиваюче або погане, пригнічуюче, деградуюче. Така думка до мене прийшла давно і мені хочеться, щоб цей світ став хоча б трішки кращим від того, що я роблю.

В громадську діяльність мене затягнуло давненько, напевно спочатку несвідомо, просто через людей, які хотіли зробити щось хороше не лише біля свого будинку, але й на своїй вулиці, у своєму місті, в рідній країні. Потім, коли до влади прийшов Янукович, я для себе зрозумів, що просто займатися своєю справою і дарувати людям певні цінності - це надто мало. Я народився в Україні і така правда, що вона не є тією країною, яка будує нові сходинки сходової клітки розвитку людства, а поволі й невпевнено крокує десь позаду. Мені б дуже хотілося, щоб усе змінилося і я вірю, що це можливо, але для цього треба робити більше, ніж просто свою справу. Ми далеко позаду розвитку багатьох країн та суспільств і це факт. Щоб бути попереду, потрібно докласти багато зусиль, загартувати сталеву волю і об'єднуватися з тими людьми, які дивляться на світ так само, як і ти.

Я не в захваті від української політики і не годую себе марними ілюзіями, що можна прийти і одразу змінити усе, Майдан показав, що це неможливо. Хоча я мрійник і часом ідеаліст, але у даному випадку намагаюся бути максимально прагматичним. Мені взагалі не хочеться влазити у якісь політичні ігри і гратися в одній пісочниці разом з орками та гоблінами, але по-іншому бути не може. Хочеться прийти і реалізувати те, про що мрієш, але не існує чарівної палички, потрібно грати гру у якій надзвичайно багато різношерстих гравців та неймовірна кількість правил, які часто суперечать твоїм принципам. А ще, паралельно, важливо не захопитися грою надто сильно і пам'ятати про те, що потрібно просто жити, творити і любити.

Мій лонґрід виходить надто філософським, але я не бачу сенсу описувати програму Демократичний Альянс на місцеві вибори, бо її можна почитати тут https://vote.dem-alliance.org/program/da/ і не хочу повторювати ті слова, які вже сотні разів були сказані іншими людьми раніше.

Для мене значно важливішими є люди з якими я в одній команді. Це власне ті люди, які дивляться на світ подібно до того, як дивлюся на нього я. І синергія наших зусиль зможе дати якісно нові результати спільної діяльності. Я не кажу, що такі люди є тільки у ДемАльянсі, на щастя ні, їх значно більше і вони є в багатьох середовищах по цілій країні! Також можливо, що й серед нас є гарні актори, які згодом знімуть свої маски, але я точно знаю, що частка таких людей у нашій команді дуже низька і, як показує минулий досвід, маски вони знімають значно швидше, ніж самі цього очікують.

Я знаю, що рухаюся у правильному напрямку і відчуваю, що поруч зі мною саме ті люди з якими можна робити світ кращим. Я далі займатимусь тим, чим і займався до того, бо це важлива і невід'ємна частина мене і мого життя, але тепер мені хочеться робити більше, бо якщо нас таких буде багато, то в один прекрасний момент ми будемо тими, хто створює нові сходинки, а не крокує старими.

Дякую усім, хто дочитав до цього місця. Буду вдячний за підтримку ДемАльянсу на цих місцевих виборах по усій Україні і також агітую голосувати за нашу винниківську команду кандидатів в депутати міської ради та на посаду міського голови. Ми №7 у винниківських бюлетенях!

Звичайно, я також закликаю підтримати кандидатів від інших політичних сил, які у майбутньому не змусять вас відчувати сором за свій вибір, але для того, щоб зробити правильний вибір, потрібно дуже добре й прагматично думати. Мабуть це саме той момент, коли потрібно вимкнути емоції, а увімкнути мозок.

Успіхів нам усім!