Let's rock. Let's vote. Let's win.

Блог

‪#‎лонгрід‬ ‪#‎виборчісоплі‬ ‪#‎ВибориКиїврада‬ ‪#‎вибори2015‬ ‪#‎Соломянка‬‪#‎109округ‬
Друзі, привіт. Прошу хвилиночку вашої уваги. Я маю здійснити акт політичного камінг-ауту і душевного стриптизу)
Я не політик, за два роки я ним так і не стала. Власне ніколи й не збиралася ставати політиком, принаймні в традиційному українському сенсі цього слова.
Я - це я. Коли мені щось подобається, я у щось вірю, мені хочеться розповідати про це всім навколо. Ти цим гориш, переймаєшся, тебе драйвить і пре. І тоді тобі це вдається. 
Зараз я не дуже хочу бути депутатом Київради. Я зіткнулася з роботою влади на практиці, я бачу, як впахує Василь Гацько. У мене вже немає того романтичного максималізму, який був минулого травня. Я не уявляю, як неоплачувану роботу депутата можна поєднувати зі звичайною роботою. Але тепер я точно знаю, чим буду займатися в Київраді, якщо туди потраплю, знаю, в яку комісію я піду.

Моя тема - громадський транспорт. Я досі іноді гублюся в Києві і лише півроку тому дізналася, як правильно називається рівень низької підлоги в автобусах. Але транспорт мене дуже хвилює і надихає. Мене бісить, що по столиці моєї країни ганяють жлобські маршрутки з чорним налом, а людина на інвалідному візку не може виїхати за межі свого двору. Бо це сором і зашквар для всіх нас.
Я впевнена, на кого зможу покластися, якщо мені забракне знань і досвіду. Це активісти і експерти, з якими ми працюємо разом. Це не "мая маладая каманда", це команда, до якої я входжу, люди, які мені приємні, і з якими ми знайшли спільну мову. Хтось із ДемАльянсу, хтось з політикою не хоче мати взагалі нічого спільного. Але у нас єдина мета - людський гідний громадський транспорт в Києві. 
Я вже встигла обмінятися люб'язностями з неадекватами від чиновників і зацікавлених груп. Я навчилася писати звернення, запити і тролінгові статті. Я вмію і не соромлюся ставити незручні питання. Іноді доречно, іноді - краще було б змовчати. Мене не можна купити. Я занадто норовлива і вперта коза для цього. Мені це створює багато проблем в житті і буде створювати їх надалі. Але це так. Якщо так станеться, що я стану депутатом, то хочу-не хочу, я буду впахувати до втрати пульсу до наступних виборів. Бо мені висловили довіру, а дірки в кармі затягуються занадто повільно. 
У мене немає коштів, щоб допомагати армії фінансово, але це мій внесок у перемогу моєї країни в цій війні. Перемогу і мирне життя в містах, куди наші будуть повертатися. Думаю, я пройшла цю точку неповернення і не зможу забити і скласти руки. 
І ключове - цього б не було без ДемАльянсу. Я не писала в цей пост, якби тоді взимку не зайшла погрітися у "Наш Формат", де група божевільних у синіх банданах із сотами і мегафонами проводила мозковий штурм, як нам скинути януковоча і пережити ту зиму. Мене пустили випадково, допомогло руде кучеряве волосся, як у Вера Грузова. Але я зайшла погрітися і лишилася назовсім. 
Зараз у нас за вікнами правдивий політичний постмодернізм. Відтінків політичного сірого стало набагато більше, ніж ще два роки тому. Одна людина, яка мені по-своєму дуже дорога, і на підтримку якої я дуже розраховувала, публічно підтримала Самопоміч. Тому що там у нього багато знайомих. Я спочатку дуже дулася і подумки перераховувала погані слова зі свого філологічного запасу, а потім зрозуміла, що час розсудить. В чомусь ДемАльянс і Самопоміч схожі. В Самопомочі є люди, які мені подобаються, і яких я дуже поважаю. Але щодо Самопомочі вцілому, є дзвіночки, які дуже насторожують. Вже є речі, які я не сприймаю і не можу пояснити. Але час усіх розсудить. Про всіх інших окупантів київських рекламних площ і вуличних стовпів навіть згадувати не хочу. Це просто смішно.
Я прошу вас підтримати на цих виборах Демократичний Альянс. Я бачу його зсередини, і бачу, що він того вартий і дуже заслуговує на вашу підтримку. І дуже її потребує. Цей рік був дуже важким, сталося багато чого, були речі, які надихали і надавали сил, були такі, що болюче ранили. Але я досі бачу купку божевільних в банданах із сотами, які мізкують, як нам пережити цю зиму і всі наступні зими. Мізкують, розписують детальні плани і втілюють їх в життя. Нічого кращого українська політика наразі не має. Навіть якщо у нас найбільш зашкварні білборди у місті. Навіть якщо їх всього пару штук, а про них досі всі говорять. Ми не граємо з виборцем у дурня на гроші. Ми беремо участь у місцевих виборах, тому не обіцяємо контрактної армії і дешевих таріфів. У нас серйозна відповідальна програма для місцевих рад, яку спочатку ми створювали спільно з експертами Andriy KosetskyГригорий Мельничук та іншими, а потім до пізньої ночі всі разом редагували в гугл-доці. І Гацько ще нас сварив в чаті, бо транспортний блок ми дуже довго обговорювали і з Евгений Гарбут постійно дописували нові й нові пропозиції. А тому те, що ми робимо - живе, пропущене крізь себе. Ми готові все це втілювати і боляче кусати всіх тих, хто буде намагатися заміщати реформи своїми корупційними схемками.

Я дивуюся вашому терпінню, якщо ви дочитали до цього моменту. Я балотуюся від 109 виборчого округу в Солом'янському районі:
бульв. Лепсе Івана: 18, 34Б–34Г, 36–36В, 38, 38Г, 40–40Б, 42, 44, 46–49, 51/16, 57/38; вул. Борщагівська: 193; вул. Гарматна: 45–57; вул. Героїв Севастополя: 23–23А, 25, 27–31, 33; вул. Далека, вул. Дашавська: 22; вул. Добрузька, вул. Донця Михайла: 26–28; вул. Каблукова Академіка, вул. Качалова, вул. Лебедєва-Кумача: 28А–28/32; вул. Метробудівська: 14/12–18; вул. Ніжинська: 5, 10–12, 16–20; вул. Новопольова: 89/16–106А; вул. Пост-Волинська, вул. Потебні Академіка, вул. Слов’янська, вул. Шепелєва Миколи, вул. Яна Райніса, просп. Відрадний: 1, 1А, 4, 5, 9, 9А, 13, 15, 17, 19, 19А, 21, 23, 25, 25А, 27, 36, 36А, 36Б, 38, 38А, 38Б, 38В, 40, 40А; просп. Комарова Космонавта: 9–9А, 17–19, 30/28–40;
Я тут живу, крім проблем з транспортом, тут убиті дороги, провалюється асфальт разом з людьми і жахливе освітлення. Особливо, коли вертаєшся додому пізно і шлях твій лежить через промзону. Особливо якщо ти дівчина на підборах, і сьогодні ти без пакета на голові і битку з кастетом лишила вдома. Або молода мама з дитячим візочком. Так не має бути. Емпірично я з'ясувала, що якщо тролити Київавтодор і Солом'янську адміністрацію, одну яму біля будинку можна залатати. Але хочеться значно кардинальніших змін. І не лише в Солом'янському районі, але й по всьому Києву, нашому Києву.
Зараз час, коли як дитина, радієш кожному слову підтримки чи кожним 100 грн на виборчому рахунку. Ви нам потрібні. Ви можете нам допомогти.
- Станьте нашими спостерігачами на виборах. Це лише пару днів вашого життя, але неоціненний досвід.
- Допоможіть хоча б пару годин поагітувати за нас. Вам за це не заплатять, але ви точно отримаєте моральну насолоду
- Розкажіть про нас своїм друзям, близьким і знайомим, особливо тим, хто не має фейсбука
- Підтримайте нас фінансово
- Обов'язково прийдіть на вибори 25 жовтня і проголосуйте за ДемАльянс, в Києві №32 у виборчому бюлетені - Київська команда Демократичного Альянсу
- Поширте цей пост, поширюйте пости з наших сторінок. Коли люди говорять щиро, їм дуже важливо, щоб їх почули

Тут ви можете почитати про нашу команду, про програму і про те, як нас підтримати:
https://vote.dem-alliance.org/…/mis…/109-2/morozova-hrystyna/

Дякую, що ми є одне в одного. Let's rock. Let's vote. Let's win.