Кадрові перестановки, які вплинуть на зміни в Радомишлі

Блог

З приходом нової місцевої влади почались кадрові зміни. “Кадри вирішують все” – не можу з цим прислів’ям не погодитись. Але давайте поглянемо, яким це чином відбувається.

Свіца Сергій Ігоревич зайняв крісло першого заступника міського Голови. За нього проголосувала більшість депутатів. Молодий, перспективний службовець має сильну харизму та гарні зв’язки. Не берусь робити висновки стосовно Сергія Ігоревича, він вже близько 7 років пропрацював в Радомишльській міській раді на посаді архітектора, тому кожен міг познайомитись як ососбисто з ним, так і з діяльністю пана Сергія в галузі архітектури міста.

Гангальський Олександр Миколайович – людина технічна і завзята. Має схвальні відгуки щодо своєї роботи інженером на заводі “СТС-Конструкції”. У нас в місті великі проблеми зі сміттям, з системою його збору – про це писалося вже сотні разів. Заміна Миронюка Сергія Володимировича теж була очевидною, адже це людина команди Ткачука. Він зробив максимум що міг на своїй посаді, але відсутність жосткої командної позиції мера, заступника та депутатів створили бар’єр для реалізації потенціалу Сергія Володимировича. Оцінити діяльність Олександра Миколайовича поки складно. Звичайно стало помітно збільшення вуличного освітлення, як продовження роботи системи освітлення вулиць в вечірній та нічний час, збільшення кількості ліхтарів.  Зменшення сміття в громадськіх місцях особливо помітне кожному  на  перехресті вул. Котовського та Шевченка.

Іщенко Ірина Вікторівна – в минулому працівник Радомишльської гімназії, дуже ініціативна та відповідальна. Вимоги та очікування до неї теж дуже високі. Найбільше очікування – щодо налагодження повноцінної комунікації між місцевою владодою та громадою. Адже Олег Вікторович неодноразово наголошував, що повноцінне наповнення сайту міської ради та висвітлення діяльності візьме на себе новий заступник з гуманітарних питань.

Демчук Руслан Миколайович – людина неочікувана. Якось дуже несподівано він з’явився на посаді директора водоканалу. Багато є нарікань до попереднього директора, але є і багато схвальних відгуків. Наприклад: відключення води тільки у вівторок, адже років 8 тому, пам’ятаю, відключали воду коли заманеться;  рентабельність підприємства вийшла в плюс, не зважаючи на чисельні прориви та зношену систему водопостачання. Але все ж директора змінено. Характеристика та минуле пана Демчука дуже неоднозначне. Дуже багато розмов стосовно його нечистої на руку діяльності будучи на посаді прокурора району. Я в свою чергу, щоб не керуватись чутками та плітками, вирішив розібратись в ситуації і з’ясувати, хабарник Руслан Миколайович чи ні.

Реєстр судових рішень - чудовий ресурс. Через 20 хв пошуку я знаходжу близько 10 рішень судів різних інстанцій. Цитую рішення Макарівського суду: “Злочинні дії підсудного суд кваліфікує за ч. 3 ст. 368 КК України як умисні дії, які виражались в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, хабара у значному розмірі за виконання в інтересах того, хто дає хабара будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням  хабара; Визнати винним  у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України і призначити йому покарання: у виді  8  (вісім)  років позбавлення волі з конфіскацією майна, яке є його власністю та позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки”.

Це рішення вже скасоване апеляційним судом і розгляд данного провадження повернено до Макарівського суду для повторного вивчення та розгляду із заміною прокурора та судді. Мені вдалося потрапити на розгляд справи по пану Демчуку, де було вирішено вчергове перенести розгляд на 2 червня 2016 р. Складається враження, що йде банальне затягування часу. Але після засідання я поспілкувався з Русланом Миколайовичем і він розповів мені, що ця вся ситуація з хабарем в 7 000 американських доларів була сфабрикована спецслужбами, що він і намагається довести в суді. І я Руслану Миколайовичу вірю! Навіть не дивлячись на низький рівень довіри до правоохоронних органів. Я вірю в його чесність і порядність! І поки вина не доведена судом, говорити, що пан Демчук хабарник дуже не правильно. Але поки не доведено що він не винен, ми морально та юридично не маємо права стверджувати що він чесна та порядна людина. Раз так, лишається чекати рішення суду, а нині пропоную Демчуку Руслану Миколайовичу довести свою порядність та принциповість заявою на звільнення з посади директора МКП “Водоканал”.

p.s. Згідно посадової інструкції директора комунального підприємства “водоканал”: “на посаду директора підприємства може бути призначений працівник з вищою інженерною або економічною освітою і стажем роботи на керівних посадах не менше семи років”, затверджена підписом міського Голови Соболевським О.В.

pp.s. Ходять чутки, що на призначення Демчука Руслана Миколайовича вплинув депутат обласної ради Павленко А.А. НІБИ, він має власну зацікавленість в підприємстві, та пов’язують це з ПАТ ПБК “Радомишль”.  Як би там не було, а підпис ставив міський Голова, тому і відповідальність лежить на ньому.