Заява ДемАльянсу: Вимагаємо невідкладно відновити мовлення «UA: Першого»

14:10, 26.09.2018

Новина

25 вересня Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (Концерн РРТ), що надає послуги трансляції телевізійного сигналу Національній суспільній телерадіокомпанії України, повідомив НСТУ про припинення аналогової трансляції телепрограм каналу «UA: Перший» у зв’язку із заборгованістю.

Нагадуємо, 18 січня 2018 року Петро Порошенко пообіцяв підтримати належне фінансування Суспільного мовника. Вже у лютому 2018 року Володимир Гройсман запевнив, що фінансові потреби Суспільного мовника будуть забезпечені на сто відсотків. Лицемірство та відсутність відповідальності за власні слова – одна з головних характеристик цієї влади.  

Недофінансування «UA: Першого» - не прикра помилка, а частина плану влади по знищенню неолігархічних ЗМІ. Знищення незалежної журналістики, запуск кампаній дискредитації проти політичної опозиції та активної громадськості через олігархічні канали – сценарій «путінської Росії», але не України, яка декларує свій європейський вибір.  

Свобода слова – не лише назва телепрограми на одному з олігархічних каналів – це, в першу чергу, цінність, яку українці виборювали на Революції Гідності та захищають у війні з Росією.

Закликаємо Верховну Раду України дофінансувати ПАТ «НСТУ» відповідно до закону.

Вимагаємо від Кабінету Міністрів відновити його мовлення по всій території України.

 

Всі новини