Заява ДемАльянсу щодо системних нападів на проукраїнських активістів

11:37, 24.09.2018

Новина

В Одесі у суботу було скоєно замах на активіста Сили Людей Олега Михайлика – він перебуває у лікарні у важкому стані. Також в суботу в Запоріжжі невідомі напали на голову міської організації ДемАльянсу Сергія Лукіна – у політика діагностовано струс мозку.

Бандитський феодалізм – нова політична реальність нашої країни. Петро Порошенко охоче розповідає про те, якою хоче бачити Україну майбутнього, проте вперто ігнорує реальність: справжньою владою в Одесі, Харкові, Запоріжжі та інших містах Півдня та Сходу є представники організованої злочинності. Їхня сила – наслідок бездіяльності, мовчання, а часто і толерування з боку центральної влади.

В такій новій Україні мати власну позицію, проукраїнські погляди та критикувати місцеву чи центральну владу стає небезпечно для здоров’я та життя. Кількість білбордів Петра Порошенка та повторення ним слів про патріотизм, мову та віру не змінюють того, що за чесність та принциповість обливають кислотою, нападають з ножем та розстрілюють із вогнепальної зброї.

Влада повинна визначитись з ким вона: зі своїм народом чи бойовиками так званих “бандитських республік Півдня та Сходу України”.

ДемАльянс ухвалив рішення нічого не вимагати від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Ми не віримо ні у спроможність, ні у бажання посадовця розслідувати факти нападу на проукраїнських активістів.

Закликаємо Верховну Раду проявити мужність та солідарність із громадськістю і невідкладно розглянути питання про звільнення міністра МВС Арсена Авакова.

Вимагаємо терміново скликати Раду Національної безпеки і оборони з приводу системного терору проти проукраїнських сил на Півдні та Сході України.

Закликаємо політичні організації та громадськість, що поділяють наші цінності та оцінку політичної реальності, об’єднатись у виробленні спільних рішень.  

Всі новини