Тримай вора з Автодора | Кампанія ДемАльянсу

03:00, 11.09.2012

Новина

Демократичний Альянс у Києві веде боротьбу із розкраданням бюджетних коштів через комунальну корпорацію “Київавтодор”. Щороку Київавтодору виділяються сотні мільйонів гривень на асфальтування київських доріг, але кількість ям на дорогах не зменшується.

Команда Київського ДемАльянсу отримала інформацію про те, що розпорядженням Київської міської державної адміністрації “Київавтодор” отримав 155 мільйонів гривень на ремонт доріг в 2012 році. ДемАльянсу довго не відповідали на запити на інформацію, але врешті став відомий перелік об’єктів, де планується асфальтування, та вартість кожного об’єкта.

За розпорядженням Киъвської Міської Держадміністрації один квадратний метр робіт в середньому коштував 280 гривень, хоча такі самі роботи можна замовити в іншого підрядника за 80 гривень.

“Якщо подзвонити в будь-яку будівельну київську фірму та спитати, скільки коштує покласти асфальт товщиною 3 см, відповідь буде 80 гривень”, - розповідає активістка кампанії “Тримай вора з Автодора” Аліна Божнюк.

На почтаку кампанії демальянсівці надіслали запити на інформацію, де попросили дефектні акти (документи, в яких зазначені обсяги робіт). Отримавши ряд чергових відписок, активісти вирушили до будинків, де вже завершений ремонт прибудинкової території, та побачили, що новий асфальт у прямому сенсі провалюється.

По всьому Києву активісти залишають помітку на асфальті «Тримай вора з Автодора». Це означає, що гроші на ремонт дороги в цьому місці були вкрадені.

Зараз Київський ДемАльянс складає скарги до прокуратури та інформує людей про ситуацію, що склалась. Якщо біля вашого будинку ями - звертайтесь за телефоном (093)4732208 (Аліна Божнюк) - залишемо біля вас позначку на напишемо скаргу.


Алгоритм кампанії ДемАльянсу “Тримай вора з Автодора” допоможе вам приєднатися до кампанії та змусити в своєму дворі виконувати закони та витрачати бюджетні гроші за призначенням.


Новини кампанії Тримай вора з Автодора:

Всі новини