Політична резолюція партії ДемАльянс

13:34, 16.12.2017

Новина

Партія ДемАльянс закликає Президента Петра Порошенка припинити корупційну контрреволюцію, яка ставить під ризик європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Продовження курсу Президента на знищення антикорупційних реформ призводить до дестабілізації в країні та втрати міжнародної підтримки.

Партія ДемАльянс категорично засуджує політику Президента та владної більшості щодо:

- знищення НАБУ через безпрецедентні розслідування щодо представників усіх політичних таборів на найвищих посадах;

- перетворення правоохоронних органів – Генеральної прокуратури, МВС та СБУ – в політичні інструменти для переслідування опонентів та знищення малого та середнього бізнесу;

- саботажу зі створення Антикорупційного Суду;

- затягування виборчої реформи і збереження складу ЦВК часів Януковича;

- нейтралізації Державного бюро розслідувань через призначення залежного керівництва;

- відкату у реформі державної служби, через який Президент розпочав підготовку до президентських виборів;

- погіршення умов діяльності громадянського суспільства.

Це лише частина викликів, які сьогодні переживає Україна. Водночас протягом наступних півтора роки перед президентськими та парламентськими виборами відбуватиметься подальше згортання реформ та нищення інституцій, які несуть загрозу чинному політичному режиму.

Партія ДемАльянс закликає демократичні політичні сили та громадянське суспільство об’єднатися довкола захисту НАБУ як одного з ключових досягнень пост-Майданної України, довкола вимоги щодо створення Аниткорупційного суду, запровадження виборчої реформи, обмеження депутатської недоторканності та запровадження дієвого механізму імпічменту Президента.

Партія ДемАльянс закликає демократичні політичні сили та громадянське суспільство підтримати єдиного найсильнішого демократичного та проєвропейського кандидата на президентські вибори, який стане альтернативою контрреволюції в Україні. Такий вибір має бути обумовлений готовністю лідера втілювати реальні зміни, прозорим фінансуванням його діяльності, порядністю та підготовленою програмою реформ.

Партія ДемАльянс повторно закликає Президента Петра Порошенка відмовитися від балотування на другий термін як людину, яка очолила корупцію в державі. Українське суспільство, яке заплатило високу ціну за повалення авторитарного режиму Януковича та продовжує її платити у війні з Росією, заслуговує на краще майбутнє.

 

Всі новини