Демальянс закликає Гройсмана зупинити підривну діяльність щодо ОСББ країни

18:23, 24.01.2018

Новина

ОСББ на сьогодні в Україні є авангардом реформи житлово-комунального господарства. Співвласники, які створили ОСББ, взяли на себе відповідальність за свої будинки. Відповідальне ставлення до будинку = ефективні вкладення в нього + зменшення витрат з бюджетів всіх рівнів + вклад в енергоефективність держави. Замість подяки чиновники  свідомо чи несвідомо підкладають об’єднанням “свиню”. Періодично спільноті ОСББ доводиться відбивати спроби надати ОСББ статус де-факто прибуткових організацій і виконавців послуг, нав’язати ПДВ, встановити загальнобудинкові газові лічильники і багато іншого.

Сьогодні маємо нову спробу «покращення» життя ОСББ і відповідальних співвласників.

У січні 2018 року всі ОСББ України зіткнулися з вимогою відкрити казначейські рахунки для отримання відшкодування по субсидіям. Причому як за 2017 рік, так і майбутніх.

Підставою стали зміни в порядку використання відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Причому насправді зазначений порядок стосується підприємств-виконавців житлово-комунальних послуг.

ОСББ не є і не може бути виконавцем послуг.

Вимагаємо негайно перейти від міфічної монетизації субсидій до реального процесу.

А також повернути всі борги держави перед ОСББ до 2017 року включно на поточні рахунки.

Готові надати консультаційну допомогу Кабміну для визначення оптимальних механізмів. Сподіваємось, що в зекономлений час Уряд, врешті-решт, запустить обіцяні реформи, результати яких відчують на собі всі українці, а не лише група наближених олігархів та чиновників.   

 

Всі новини