ДемАльянс вимагає від президента Зеленського публічно відмовитись від ідеї «прямих переговорів з представниками ОРДЛО»

22:31, 13.03.2020

Новина

ДемАльянс вимагає від президента Зеленського публічно відмовитись від ідеї «прямих переговорів з представниками ОРДЛО»

Сьогодні існує лише один шлях для влади, перш ніж буде пройдено точку неповернення. Це офіційно визнати недійсним рішення тристоронньої контактної групи від 11 березня, яким намагаються легалізувати проведення прямих переговорів між Україною і представниками підконтрольних Росії територій Донецької та Луганської областей.

Міністерство закордонних справ України повинно у найкоротші терміни повідомити представників Німеччини та Франції як учасників Мінського процесу про невизнання українською державою цього протоколу.

ДемАльянс впевнений, що ніякі «переговори» з маріонетками Кремля не принесуть миру та порозуміння українським громадянам. Говорити потрібно з українським суспільством, а не з поплічниками окупантів. Тому ми закликаємо Офіс президента запустити публічну дискусію з громадськістю з приводу того як має відбуватись діалог з жителями окупованих територій. Ухвалення рішень як нам жити за закритими дверима може призвести до непередбачуваних наслідків.

Зауважимо також, що Президент є особисто відповідальним за міжнародну політику держави, і має дотримуватися законодавства, яке визнаЄ і агресію РФ, і штучне походження маріонеткового керівництва окупованих територій. У нього є усі необхідні важелі. Він може, а, головне, зобов’язаний зкоригувати переговори так, щоб не порушувати Закони України. Умисне ігнорування Закону є злочином та може розцінюватись українським суспільством як зрада.

Всі новини