ВИМАГАЄМО ЛЮСТРАЦІЇ В ОСВІТІ!

Блог

Революція гідності збурила суспільство,спрямувавши його на очищення та люстрацію у всіх сферах життя.Одним з головних напрямів цього процесу має стати вища освіта.Корупція у вишах не лише спотворює суть і зміст вищої освіти,знижує її якість–вона перетворюється на«школу життя»,усталюється як норма соціальної поведінки,деформує систему цінностей,призводить до загального нівелювання моральності,знецінюючи саморозвиток,освіту і знання.На превеликий жаль,саме вища школа була і залишається для багатьох школою корупції.

Це катастрофічно стримує процес виховання молодих,порядних,патріотичних людей,які хочуть пишатися своєю країною і готові працювати гідно та чесно. 

Нове керівництво Міністерства освіти і науки України взяло курс на системні зміни у сфері вищої освіти.Але чи можна в цій роботі досягти успіху спираючись на табачникових приспішників? Очевидно,що ні.

За роки злочинної влади в керівництво багатьох українських вишів було насаджено«вірних бійців»корупційного фронту Табачника–Суліми.Сьогодні стало очевидним,що тодішнє Міністерство разом з Державною інспекцією навчальних закладів забезпечували механізми усунення конкурентів та незгодних,залякування колективів університетів,фальшування вчених звань,ступенів,відзнак та ін. заради приведення до влади«потрібної»особи і її прикриття.

Зрозуміло,що корупціонери,які щедро проплатили свої«стрімкі кар’єрні злети»,ніколи не зруйнують старанно збудовані корупційні схеми.Їх злочинна діяльність продовжується,а отже продовжується знищення української вищої освіти та приниження людської гідності.

Яскравим прикладом цього ганебного явища є«приведення»на посаду ректора Харківської державної академії фізичної культури,нікому не відомого Ажиппо Олександра Юрійовича.

У листопаді-грудні 2012 року,користуючись моментом зміни Кабінету міністрів,виконуючий обов’язки Міністра освіти і науки України Суліма Є.М.,своїми наказами здійснив корупційні перевороти у багатьох вишах країни,які чекали на призначення ректорів.

Так сталося і у ХДАФК.28 листопада 2012 року,Ажиппо О.Ю.безапеляційно,з порушенням процедури та моральних норм,згідно наказу Суліми Є.М.зайняв посаду в.о.ректора академії. Усього через 10 днів до академії заїхала замовна комісія Державної інспекції вищих навчальних закладів. За підсумками її«об’єктивної»роботи було звільнено можливих конкурентів ректора-корупціонера на майбутніх виборах,а також зібрано«компромат»для тиску та залякування решти колективу.

В академії розпочалася справжня вакханалія корупції,кумівства,розквіт хабарництва,приниження людської гідності,нагнітання страху розправи з незгодними,фальшування документів,розкрадання державних коштів,незаконні звільнення(за рік роботи з академії було звільнено близько 25 осіб),це триває й до цього часу.

Члени харківського осередку Демократичного альянсу миттєво відреагували на ситуацію у цьому виші.Власне розслідування та аналіз доказів,які потрапили у розпорядження активістів,дозволили встановити карколомні кульбіти«стрімкого злету»пана Ажиппо О.Ю.на ректорський олімп(на рисунку зображено схему фальсифікації звання професора).

Згідно результатам перевірки Державної інспекції навчальних закладів(на рисунку фрагменти листа ДІНЗ)

Ажиппо О.Ю.отримав звання професора кафедри циклічних видів спорту у відповідності до пункту 11,порядку присвоєння вченого звання професора і доцента затвердженого,Постановою КМУ від 27 грудня 2008 р.N 1149 (zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1149-2008-%D0%BF) згідно Наказу МОН України від 28.03.2013р. №379.

Згідно порядку присвоєння, пан Ажиппо О.Ю. мав би працювати «…останній календарний рік на одній кафедрі на посаді професора, завідуючого кафедрою» (п.11, п.п.1., аб.2). Але копія трудової книжки надана нам Козіною Ж.Л., вказує, що останній рік саме вона очолювала кафедру циклічних видів спорту та спортивних ігор (на рисунку копія трудової книжки: запис №13 від 29.08.2011 року Наказ №182 від 26.08.11р., запис №14 від 04.11.2011р. і  запис №15, Наказ №185 від 09.11.11р.)

Слід відмітити що кафедри із назвою «циклічних видів спорту» на момент розгляду «професорського» подання Ажиппо О.Ю. Вченою радою ХНПУ ім.Г.Сковороди (протокол від 25.10.2012 року №6) в цьому університеті не існувало.

Про відсутність Ажиппо О.Ю. на посаді завідувача кафедри, а також і  на посаді професора, вказує витяг з протоколу №4 засідання ради факультету фізичного виховання ХНПУ ім. Г.Сковороди від 21.11.2012р. (на рисунку витяг з протоколу засідання Вченої ради факультету фізичного виховання ХНПУ), де відображено результати його обрання на вакантну посаду доцента, а не професора.

До речі ця людина з тріском провалила власні вибори. Голоси розподілилися наступним чином: «За» - 3; «Проти» - 14. Лише через 7 днів, цей «фахівець», що втратив довіру колективу факультету, де пропрацював 15 років, з легкої руки Суліми Є.М., очолює один з провідних спортивних вишів країни.

Відповідно до п.11, пп.4 вчене звання професора може бути присвоєне працівникам, які підготували не менш як трьох кандидатів наук.

І тут наш «герой» відзначився. Під час розгляду 25.10.2012 року Вчена рада ХНПУ ім.Г.Сковороди затверджувала особову справу у якій фізично не могло бути відомостей про 3-х кандидатів наук оскільки захист дисертації Седашевої С.Л. відбувся тільки 24.01.2013р., а Крохмаль А.М. відповідно 31.01.2013р (на рисунку копії авторефератів). Тільки згодом, коли потрібно було приховати відверте фальшування особової справи цей «проффесор» вдався до «купівлі» керівництва цими дисертантами.

Крім цього у горе-здобувача не було  навчально-методичних праць з грифом МОН України, як того вимагає п.11, пп.2 порядку присвоєння вченого звання професора.

Таким чином особову справу – подання на присудження звання професора Ажиппо О.Ю., яке затверджувалося рішенням Вченої Ради ХНПУ було підроблено та сфальшовано.

Та це не перший випадок підробки документів та фальшування в кримінальній біографії пана Ажиппо О.Ю. і все заради незаконного заволодіння державними коштами.

Вся спортивна громадськість Харкова була вражена та обурена тим, що Ажиппо О.Ю. у 2001 році підробив посвідчення «Майстра спорту України» собі і своїй дружині Дорофеєвій Т.І.. Зловмисники подали підроблені посвідчення до відділу кадрів ХНПУ ім.Г.Сковроди, через що незаконно отримували 10% надбавку до окладу викладача. Тільки у 2011 році, завдяки пильності громадськості, вдалося зупинити це зухвале розкрадання бюджетних коштів. На рисунку копія листа від Міністерства України у справах сім′ї, молоді та спорту, яке підтверджує це звинувачення.

Завдяки неправомірним діям, обману, і фальсифікаціям цей «проффесор» незаконно зайняв посаду ректора ХДАФК, заволодівши державними коштами у особливо великих розмірах.

Та це ніщо у порівнянні з масштабами лиха та поневірянь, які чекали на  звичайних працівників академії, студентів, що стали жертвами розбудованих «проффесором» корупційних схем. Сьогодні академію «приватизовано», сплюндровано мораль і традиції славетного вишу. Відбувається цинічне обкрадання колективу, розкрадання бюджетних коштів та про це у наступних публікаціях.

Активісти Демократичного альянсу домоглися порушення кримінального провадження з реєстрацією у ЄРДР за вищезгаданими та іншими фактами злочинної діяльності Ажиппо О.Ю. (на рисунку копії листів). Тільки вище згадана підробка документів справи «професора» та «майстра спорту» класифікується за статтею 358 Кримінального кодексу України (zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2341-14/page11.

Зараз ректор-корупціонер розв’язав справжню травлю активістів, які працюють в академії. У цьому протистоянні був і пікет завдяки якому Демократичному альянсу вдалося врятувати від звільнення своїх активістів (див: фото). Та не дивлячись на це репресії і звільнення продовжилися. 24 червня ректор-корупціонер розірвав контракт із завідувачем кафедри спортивних танців та фітнесу Андрієм Боляком, який власне і розплутав клубок фальсифікацій та брехні туго закручений Сулімою Є.М. та Ажиппо О.Ю.

На сьогодні акцент протистояння перенесено до правоохоронної системи та залів судових засідань у яких розглядаються справи про незаконне звільнення працівників академії.

Демократичний альянс слідкує за розвитком подій у вищій освіті країни та у ХДАФК зокрема.

Бандити не мають права вчити наших дітей!

Вимагаємо негайної люстрації у системі освіти!