Заява політичної партії "ДемАльянс"

16:54, 20.09.2016

Новина

Заява політичної партії "ДЕМАЛЬЯНС"

“Демальянс” послідовно виступає за ідею побудови правової держави, в якій права будь-якого громадянина захищені силою усіх державних інституцій. Передумовою побудови такої держави є усунення від державного управління олігархічних кланів, які розглядають державу як засіб особистого збагачення. Місце корумпованих політиків, які знущаються над країною весь час її існування, займуть політики та державні управлінці нової якості, які в своїх діях керуються національними інтересами України і цінностями створення суспільного блага. Приведення таких політиків до влади і перетворення України на сучасну європейську правову державу, повноцінно інтегровану в євроатлантичну спільноту розвинених країн, є ключовою метою партії ДемАльянс.  

Спостерігаючи перші успіхи об’єднавчих процесів, які ініціював ДемАльянс, і розуміючи невідворотність змін, корупційна гідра на чолі з ворогами України з найближчого оточення Президента вступила у відкритий бій проти оновлення влади в країні і усунення від неї корупціонерів. Гідра хапається за будь-яку можливість дискредитувати нові сили в країні, щоб гарантувати собі черговий термін при владі.

Відбувається знищення і знецінення самої ідеї існування в країні політичної альтернативи. Об’єктами дискредитації ледь не щоденно стають громадські діячі, лідери нових політичних рухів, авторитетні в суспільстві особи. Зовсім нещодавно жертвами її були В. Касько, Д. Сакварелідзе, В. Шабунін. Таку ж дискредитаційну кампанію було побудовано і навколо політичної помилки Сергія Лещенка, члена Правління партії “ДемАльянс”.

Сергій Лещенко – один з небагатьох журналістів, які мали сміливість викривати корупцію у найвищих кабінетах влади. Більша частина з 15ти років його професійної кар’єри проходила в часи, коли така діяльність реально загрожувала життю журналіста.

Сергій Лещенко та колектив “Української правди”, де він більшою мірою працював, за роки своєї роботи вимагали від українських політиків найвищих морально-етичних стандартів рішень і дій. Виходячи з такого публічного іміджу Сергія Лещенка, очевидно, що факт придбання ним житла, яке відноситься до категорії “елітного”, не міг не викликати суспільний резонанс, яким уміло скористалися наші політичні опоненти.

Слід визнати, що будь-який політик може помилитися. Член Правління ДемАльянсу Сергій Лещенко, придбавши “люксове” дороговартісне житло за позичені у друзів і знайомих кошти, допустив помилку, яку потрібно виправляти. Політичну оцінку діям Сергія Лещенка вже дає суспільство, дасть її і Політична рада і черговий з’їзд партії, які відбудуться найближчим часом.

Партія “ДемАльянс” звертається до партійців та прихильників партії, до виборців, які підтримували партію та наших кандидатів на останніх місцевих та парламентських виборах. Ми закликаємо усіх спільно продовжувати активну роботу із демонтажу існуючої корупційної системи та встановлення якісно нових принципів існування української політики. Помилка одного молодого політика - не привід розчаровуватись в ідеях приходу до влади нового політичного покоління. Ми сподіваємось, що разом вийдемо із цієї історіі сильнішими та згуртованішими і не дамо корупційній системі приводів святкувати перемогу.

Всі новини