Якою буде нова політична платформа на базі ДемАльянсу

15:56, 30.06.2016

Новина

30 червня о 13:30 в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2) відбувся брифінг на тему: “Створення нової політичної сили”.

Об’єднання відбудеться на базі політичної партії “Демократичний Альянс” і залучить проєвропейських демократичних політиків і реформаторів.

9 липня буде проведено партійний З'їзд, на якому може бути дано старт новій політичній силі.

Відповідно до домовленостей, які планується винести на розгляд З'їзду, ідеологічна платформа ДемАльянсу буде розширена з правоцентризму до центризму (ліберальні погляди) та правоцентризму (помірковано консервативні), до Статуту будуть внесені необхідні зміни, а керівні органи - оновлено.

Сергій Лещенко, народний депутат, Єврооптиміст:

“Ми об’єднуємося заради ідеалів, які ми відстоювали на Майдані. Це об’єднання включатиме в себе людей, які вам відомі за участю в різноманітних ініціативах та рухах: це Єврооптимісти, “Нові країна”, об'єднання "Реформи мають бути справжніми". Звичайно, ці представники діють як індивідуальності і не уповноважені представляти всі ці рухи. Це громадяни, які готові до змін в країни. Вони будуть брати участь у створенні нової політичної сили на базі партії “Демократичний Альянс”.

Василь Гацько, Голова ДемАльянсу:

“Сьогодні дано старт новому об’єднанню нової політсили на базі Демократичного Альянсу. Ми будуємо демократичну, абсолютно не олігархічну політичну партію. Будуємо її на трьох основних принципах:

  1. Тотально прозоре фінансування партії: збір пожертв громадян, малого і середнього бізнесу.

  2. Колективне лідерство

  3. Внутрішньопартійна конкуренція.

Всіх, хто поділяє ці принципи, ми запрошуємо ставати пліч опліч, щоб робити зміни в країні.

Партія загальнонаціональна, вона буде боротися за виборця і на сході, і в центрі, і на півдні,  на заході. Найближчим часом заплановано проведення кілька з’їздів, перший з яких відбудеться 9 липня. Ми ухвалимо новий Статут, програмні документи і оновлювати керівництво.”.

Вікторія Пташник, народний депутат України:

“Програмний документ ми плануємо затвердити на наступному з’їзді, який попередньо запланували на осінь. До того часу у нас буде дуже потужна команда громадян, які вірять в те, що вони роблять і вірять, що коли ми об’єднаємось, ми зможемо стати сильнішими і побудова успішної держави буде не мрією, а конкретним результатом”.

Світлана Заліщук, народний депутат України:

“З одного боку, люди не люблять політиків і хочуть, щоб вони були чесними. З іншого боку, люди не хочуть іти в політику, але хочуть змін. Ми вважаємо, що без таких людей, які сьогодні критикують владу, знають, як потрібно робити і як взяти відповідальність, ми не зможемо реалізувати ту місію, про яку ми сьогодні заявили. Тому ми запрошуємо до активної співучасті громадян, які готові на національному і регіональному рівні брати на себе відповідальність. Її можна взяти в різний спосіб. Можна стати волонтером, можна стати членом платформи, або експертом, який буде допомагати напрацьовувати програму і працювати над законопроектами. Ми пропонуємо внутрішню конкуренцію і демократичну систему ухвалення рішень, колективне лідерство”.

Всі новини