В столиці пропонують створити реєстр ворогів ОСББ

14:37, 06.08.2015

Новина

Аби зупинити протидію створенню ОСББ у столиці, в ДемАльянсі пропонують створити реєстр ворогів об'єднань співвласників. Передбачається, що до нього включатимуть тих забудовників, їх приватні ЖЕКи, конкретних чиновників і комунальні підприємства, які перешкоджають ініціативам киян взяти відповідальність за управління своїми будинками.

В ДемАльянсі повідомляють, що цей список використовуватимуть, як для допомоги співвласникам, які зустрілися з протидією заснувати в своїх будинках ОСББ, так і для прямого тиску на порушників через Київраду.

З такою ідеєю виступив голова фракції «ДемАльянс» у Київраді Василь Гацько під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Ініціативні групи мешканців зустрічаються з тотальним опором запустити ОСББ у своїх будинках. Такий опір чиниться забудовниками, ЖЕКами та комунальними підприємствами. Влада стоїть осторонь. При цьому, всі вони приходять до столичної влади за новими земельними ділянками, погодженням підвищення тарифів на своє обслуговування і безперешкодно отримують те, що вони хочуть. Ми домагатимемось реакції столичної влади на спроби зупинити реформування житлово-комунального господарства. Ініціатива киян має бути підтримана. Ми вимагатимемо, щоб влада оголосила чітку позицію й припинила подальшу співпрацю з тими, хто сьогодні перешкоджає створенню ОСББ»,- прокоментував  Гацько.

Василь Гацько також запропонував киянам звертатися до ДемАльянсу, якщо вони зіштовхнулися з протидією створення об'єднань.

«Ми зі свого боку ініціюємо створення реєстру ворогів ОСББ і закликаємо киян звертатися до нас для відповідної перевірки та включення таких компаній до даного списку.  Щоб допомогти людям отримати сьогодні технічну документацію на свої будинки, я готовий особисто відвідати кабінети директорів ЖЕКів і домогтися звільнення конкретних чиновників»,- зазначив Гацько.

Нагадаємо, що Василь Гацько провів 77 годин в офісі ЖЕКу "Голосієво" для того, щоб  разом з мешканцями свого будинку отримати технічну документацію на будинок для подальшого створення ОСББ.

Всі новини