В ДемАльянсі ініціюють перерахунок нарахованих платежів за житлово-комунальні послуги, які скасовані рішеннями судів

15:13, 06.08.2015

Новина

Фракція ДемАльянс у Київраді підготувала проект рішення що зобов’язує природних монополістів в столиці, зокрема Київенерго, здійснити перерахунок нарахованих платежів за житлово-комунальні послуги, надані мешканцям багатоквартирних будинків з 2006 по 2011 рік на підставі тарифів, які скасовано в судах. Йдеться про суму в 2-3 млрд. грн.

Про це заявив Василь Гацько, голова фракції «ДемАльянс» у Київраді, під час брифінгу в Українському кризовому медіа - центрі.

«З 2006 року по 2011 рік влада неодноразово незаконно затверджувала підвищення тарифів монополістам, які згодом було скасовано рішеннями судів. Кличко був одним з ініціаторів позовів, але, прийшовши до влади, й пальцем не ворухнув, аби повернути людям незаконно стягнені з них кошти. Наша фракція підготувала проект рішення, яким Київенерго та Київводоканал зобов'язуються здійснити перерахунок»,- прокоментував ситуацію Василь Гацько.

Загальна сума коштів, яка має бути повернена киянам, може скласти близько 2-3 млрд. грн. Утім, очікується, що такою можливістю, в більшості, зможуть скористатися столичні ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирних будинків) та ЖБК (житлово-будівельні кооперативи). Ці кошти кияни могли б витратити, в першу чергу, на модернізацію будинку та його утеплення.

«Ми розраховуємо, що після ухвалення такого рішення Київрадою, такою можливістю скористаються ОСББ і ЖБК . Повернені кошти можна спрямувати на модернізацію і певні інновації в своєму будинку. За нашими попередніми розрахунками йдеться про 300 млн. грн. для ОСББ і ЖБК. Загалом, на кожну квартиру це близько 2-3 тис. грн. Утім, ми переконані, що люди використають ці кошти на свої будинки, аби вони стали комфортнішими та безпечнішими»,- заявив Гацько.

Також, проектом рішення передбачається, зобов'язати кілька департаментів КМДА розробити методику здійснення перерахунку, а голову КМДА провести службове розслідування факту порушення процедури державної реєстрації розпоряджень щодо встановлення тарифів у період з 01 грудня 2006 року по 01 січня 2011 року.

Всі новини