Голова ДемАльянсу Василь ГАЦЬКО підбив підсумки місцевих виборів

13:16, 12.11.2015

Новина

Голова партії ДемАльянс Василь ГАЦЬКО підбив підсумки місцевих виборів та розповів кого підтримує ДемАльянс у другому турі мерських виборів у Києві:

За результатами місцевих виборів ДемАльянс має 27 депутатів, і представлений у декількох невеликих містах-супутниках, окрім міста Чернігова, де ми маємо представників у місцевій та двох районних радах . Результат виборів показав, що чим  менше місто, тим менший фактор грошей, тим більше можливостей у малих партій мати своїх представників у місцевих радах. Ми проводимо найбільш ефективні кампанії з точки зору "бюджет-результат" серед усіх політичних партій.  В Києві, наприклад, на дві кампанії (мера та до міської ради) ми витратили менше 50 тис. дол.

ДемАльянс пропонує армії депутатів місцевих рад публічно формувати більшість, взяти відповідальність за розвиток міст на цю каденцію, та закріпити це у коаліційній угоді на місцевому рівні. Коли немає коаліційної угоди і більшість діє від випадку до випадку, то вона неефективна.

ДемАльянс не підтримує жодного з кандидатів на пост мера Києва. Бо ми занадто добре знаємо Віталія Кличка, за півтори роки діяльності в Київраді всі побачили як працює він і його команда. Що стосується Борислава Берези, оскільки сьогодні ми не маємо змоги отримати інформацію  про джерела фінансування його виборчої  кампанії, ця інформація приховується, ми не можемо взяти на себе  відповідальність за рекомендацію киянам голосувати за жодного з цих кандидатів.

Всі новини