Акція "Києву - безбар'єрне середовище" 02.06 під КМДА

12:41, 31.05.2016

Новина

Запрошуємо взяти участь в громадській акції «Києву - безбар’єрне середовище», яка відбудеться 02.06.2016р. о 12:00 під КМДА (вул. Хрещатик, 36).
 
З 3 жовтня 2015 року триває боротьба активістів з чиновниками Київської міської ради за створення робочого, а не номінального Комітету доступності, який би розробив план реконструкції столиці, зробивши її більш доступним середовищем для маломобільних груп населення. За даними Департаменту архітектури та містобудування 55% мешканців столиці потребують на ці зміни.
 
Громадські активісти розробили та передали в КМДА свої пропозиціїстосовно оновлення Комітету достпуності та його роботи, щоб зробити його дійсно працюючим. Але, на жаль, рішення щодо внесеня змін затягується, а деякі чиновники на публічних заходах заявляють, що в Києві немає проблем з безбар’єрністю. В цей час батьки з дітьми на колясках, люди на інвалідних візках, похилого віку та з тимчасовими проблемами зі здоров’ям кожного дня долають безліч бар’єрів вирушаючи по повсякденним справам.
 
“Не дивлячись на багато років існування комітету, доступність м. Києва для маломобільних груп населення не носить очевидного характеру та не відповідає міжнародним стандартам.  Старе положення про комітет доступності є перепоною для реалізації нових та прогресивних підходів у формуванні безбар'єрного середовища у столиці України. Прийшов час змінити це та віддати перевагу при вирішенні цих важливих питань громадському сектору. Саме це є основною метою та червоною лінією нової редакції положення про комітет доступності в м. Києві, а основним його лозунгом - "Не треба робити для нас замість нас та без нас!", - прокоментував Вадим Ресенчук, один з авторів нового положення про Комітет доступності, благодійний фонд розвитку комп’ютерних та інформаційних технологій для інвалідів «АІК».
 
«В робочій групі при КМР група ГО, що опікуються маломобільними людьми, розробили нове Положення Комітету Доступності та план створення міської цільової програми “Безбар’єрний Київ. Тепер ми намагаємося добитися, щоб ці документи були імплементовані. Вони ж лежать “під сукном”. Тому ми готові к рішучим діям», - пояснила голова ГО «ДемАльянс допомога» Олена Педай.
 
«Ми вже проводили акції, під час яких наші зірки провели годину на інвалідному кріслі і проінспектували Києв на доступність. Всім було зрозуміло, що без сторонньої допомоги неможливо проїхати навіть 20 метрів, а людина на візку за день робить купу справ і проходить відстані набагато більші. Ми намагались працювати з чиновниками за їх правилами, і ми попереджали мера, що якщо питання не зрушиться з міста – люди на інвалідних візках прийдуть до нього в кабінет», - розказав про мету акції керівник ГО «Підмога.інфо» Олексій Краснощоков.
 
Під будівлю КМДА вийдуть активісти: люди, які самі зіштовхуються з проблемами в пересуванні через архітектурну недоступність (люди на інвалідних візкам, батьки з дітьми на колясках тощо), а також ті, хто їх підтримує. Наші вимоги до чиновників Київської міської ради - перестати ігнорувати пропозиції громадськості та почати працювати. Наша мета - робочий Комітет доступності та план по реконструкції Києва принаймні на найближчи 5 років.
 
Початок акції: 2 червня 2016 року о 12:00
Адреса: вул.Хрещатик, 26
Органзіаторіи акції: ГО «Підмога.інфо» та ГО «ДемАльянс допомога».
 
Приєднуйтесь до події в Фейсбуці.

Контакти:
Вікторія Онищенко
(067) 406-25-41,
[email protected]

Всі новини