У наших героїв настрій бойовий: довести справу до перемоги

Блог

Демальянс Допомога крокує країною. Цього разу ми з однопартійцями були на кордоні Харківської області. Там у кучугурах снігу і військових наметах хлопці, за їх словами, «зализують рани» після АТО та посилено охороняють наш з Вами спокій, бо звідти десяток кілометрів до ворожої держави.
Наприкінці виборчої кампанії до мене підійшла жінка і розказала, що її син повернувся з АТО «голий і босий» тепер захищає державний кордон і попросила допомогти. Його одного одягнути – не викликало питань, але після особистої розмови з Андрієм стало відомо ще про 28 його побратимів із схожою проблемою. 
Два місяці тому ми розпочали збір коштів для 29 бійців 1 батальону 1 роти 92 бригади аби закупити зимові берці та форму. Кинувши клич в ФБ ми назбирали занадто маленьку суму. Тому звернулися до Харківського Євромайдану і з загальної каси, яку всі Ви, друзі, поповнюєте на недільних Віче, виділили на ці потреби 5 тис. грн. На цьому ми не зупинялися, але збір йшов повільно. Якби не радісна новина одного з членів команди про те, що для потреб армії зусиллями колективу ТОВ «Укрінвест 3000» було зібрано 20 тис. грн.! Ініціатори хотіли передати гроші в надійні руки – такими виявився Харківський ДемАльянс. Бійці щиро дякують харків'янам та колективу фірми.
 
Приїхавши до хлопців одразу побачили усміхнені обличчя. Після розвантаження «подарунків» нас гостинно запросили в намет, вибачаючись, що не прибрано. До речі, дві «буржуйки» роблять свою справу: у них тепліше, ніж у мене в квартирі. Говорили недовго, але щиро і відверто. Якщо раніше в пріоритеті були питання їжі, одягу, то після того, як це стало налагоджено волонтерами, актуальними стали питання юридичного характеру. І тут на захист прав військових має стати держави і волонтери вже не допоможуть, але можновладці напевно були зайняті питаннями коаліціади і не чують армію. Так ось, моя порада: пане Порошенко, почуйте хлопців, або цитую «они дождутся, мы на Киев пойдем». У цілому, настрій бойовий і переможний.
На домогу в юридичних питаннях Вам може прийти інтерв'ю демальянсівці Олександра Мусієнка. 
 
Мені особисто було приємно зустріти свого студентського друга Олександра, з яким в свій час разом провели купу молодіжних заходів, поїздок та тренінгів. Не очікувала побачити його там – розумного і перспективного хлопця, який мав би працювати над дисертацією і виховувати молоде покоління. Але такий час, патріоти мають бути на сторожі держави. Бережи Вас Господь, хлопці, а Ви – Україну.
Черговий раз запевняюся, що разом можна подолати всі труднощі. Потрібно лише захотіти.
І, за кращими традиціями ДемАльянсу, до Вашої уваги фінансовий звіт: всього зібрано 26150 грн.; витрачено: 24435 грн., з яких 
Зимові штани – 170 грн.*29=4930 грн;
Зимові берці – 315 грн.*29=9135 грн.;
Бушлати – 350 грн*29=10150 грн. (знижка 150 грн);
Бензин – 170 грн.;
Лопати для прибирання снігу – 50 грн.*4=200 грн.
Залишок – 1715 грн. 
 
Проект ДемАльянс допомога триває. Відповідальний за цей напрямок в Харківській команді Taras Kibitkin, тому всі небайдужі можуть скинути гроші на його картку ПриватБанку 5168742317363301 Кібіткін Тарас Русланович.
 
ДЯКУЄМО! Миру нам і злагоди!