Заява ДемАльянсу щодо спроби відновити податкову міліцію

00:06, 23.02.2017

Новина

Заява 

політичної партії ДемАльянс 

щодо спроби відновити податкову міліцію

23 лютого Верховна Рада спробує відновити один з найбільш корумпованих органів держави, який впродовж років здійснював злочинний тиск на бізнес, брав участь у рейдерстві і “кришував” кримінальні схеми - податкову міліцію.

ДемАльянс виступає проти повернення цього злочинного угруповання і закликає народних депутатів не підтримувати поправки до законопроекту №0940 "Щодо оподаткування спадщини", в якому депутати від податкового комітету намагаються приховати фактичне відновлення так званої “податкової міліції”.

В умовах, коли український бізнес так і не дочекався обіцяної реальної податкової реформи, коли “раптові” появи силовиків на підприємствах продовжують залишатися буденною справою, коли за Індексом економічних свобод у 2017 році Україна посідає 168 місце зі 180, замість підтримки бізнесу державі пропонують реанімувати орган, який є символом відсутності економічних перетворень.

Навіть якщо припустити, що діяльність цього рудименту дев’яностих має бодай якусь доцільність, то вперта статистика самої ж фіскальної служби одразу ж розвіює цей міф: з 6800 кримінальних проваджень лише 86 (!) обвинувальних актів складені за статтею 212 Кримінального Кодексу, яка інкримінується при ухиленні від сплати податків.

При цьому сума так званих “відшкодованих збитків” (близько 420 млн. грн. за 2016 рік) не покриває навіть витрат на утримання цього органу (близько 500 млн. грн. за 2016 рік).

Отже намагання відновити неефективний та корумпований орган не можна вважати нічим іншим, аніж прагненням корупціонерів зберегти зручний важіль тиску на малий та середній бізнес, і не може бути виправданим.

___________________________
Приходьте сьогодні о 9:30 під Верховну Раду аби не допустити відновлення цього корумпованого органу https://www.facebook.com/events/1641538679488159/

Всі новини