Валютна лібералізація чи фейк?

13:42, 26.01.2018

Новина

Поки у Давосі Макрон розповідає про важливість реформ, лібералізації та глобалізації, робот Софія дивує всіх перевагами штучного інтелекту, ми змушені констатувати фейковість валютної лібералізації для малих підприємців в нашій країні.   

Ще 2016 року ДемАльянс вніс пункт про валютну лібералізацію в свою програму (https://goo.gl/iRX8Rj), зазначивши, що поточне валютне регулювання має репресивний характер, що значною мірою обмежує економічну свободу та обмежує розвиток малого та середнього підприємництва.

В цей самий рік НБУ випустив роз’яснювального листа, який позбавив підприємців можливості перераховувати валюту зі свого рахунку ФОП на особистий рахунок.

Останніми тижнями про цю тему активно заговорило експертне середовище, яке зазначило, що поточна “валютна лібералізація” виливається для представників креативних та ІТ-індустрій тільки ще більшими обмеженнями!

Ми переконані, що такі обмеження мають негативний вплив для розвитку МСБ в Україні, а також гальмують розвиток найбільш перспективних ринків і провокують відтік фахових кадрів за кордон! Свідчать про це і міжнародні дослідження, де наша країна вже 4 рік поспіль падає в рейтингу найбільш іноваційних економік світу. Зокрема у рейтингу інноваційних економік від Bloomberg Україна за минулий рік опустилась на 4 позиції, тепер ми займаємо 46 місце з 50 країн.   

ДемАльянс закликаємо НБУ в найближчий термін позбавити бізнес цих обмежень та сприяти розвитку національної економіки, а не продукувати рішення, які відкидають Україну на узбіччя прогресу!

 

Всі новини