Громадськість та нардепи проти нового Голови Нацагенства забезпечення якості освіти

13:26, 01.11.2016

Новина

Народні Депутати ДемАльянсу направили депутатське звернення прем'єр-міністру України Гройсману В. Б. щодо обрання на засданні Національного агенства із забезпеення якості освіти Храпатого С. В.

"До нас, як до народних депутатів, звернулася низка представників громадянсього суспільства, які наголошують на помилковості рішення про призначення Храпатого С.В. Головою даного агенства, - говорить співголова ДемАльянсу Світлана Заліщук. - Ми очікуємо, що Кабмін прислухається до думки громадськості".

Як зазначають активісти, ще у 2007 році він, працюючи заступником директора студмістечка КНУ ім. Т. Шевченка, став фігурантом корупційного скандалу щодо незаконного стягнення плати за електроенергію в гуртожитках університету. Також у 2011 році він працбвав в команді одіозного міністра освіти Д. Табачника, якого нині розшукужє СБУ. В той же час він запам'ятався ромадськості тим, що публічно принизив українських істориків та вказував їм, як саме слід розуміти і викладати історію України.

Представники громадськості зазначають, що наміри затвердити кандидатуру Храпатого С. В. на посаді Голови національного агенства із забезпечення якості освіти можуть негативно вплинути на успіх реформи вищої освіти в Україні.

 

 

Всі новини