ДемАльянс запрошує взяти участь у освітньому проекті "Школа депутатів"

15:58, 15.01.2018

Новина

ДемАльянс запрошує Вас взяти участь у освітньому проекті "Школа депутатів".

Мета – знайти активних громадян, які хочуть стати депутатами місцевих рад від ДемАльянсу, та озброїти їх необхідними для цього знаннями та навичками.

Проект спрямовано на розвиток рівноправних та відповідальних відносин між громадянами України. Під цим ми розуміємо необхідність появи в Україні освічених депутатів, які відповідально ставляться до своїх обов’язків і розвивають партнерські відносини з громадянським суспільством.

Програма Школи включатиме 4 обов’язкові теми:


Місцеве самоврядування

Сидячи вдома, гортаючи стрічку новин Фейсбуку, вам здається, що депутати не тямлять, що вони роблять та ще й невміло і безглуздо витрачають кошти міського бюджету? Тренери ДемАльянсу розкажуть про принципи роботи місцевого самоврядування: функції та обов’язки депутатів, компетенції місцевих рад, з яких джерел наповнюється бюджет міста та за якими критеріями розподіляється. Можливо, у вас є свої ініціативи та пропозиції до представницьких органів місцевого самоврядування — ви дізнаєтесь як їх реалізувати.

Політичний фандрайзинг

В курс програми входить навчання політичного фандрайзингу — навички залучати необхідні ресурси для виборчих кампаній безкоштовно або з мінімальними витратами. Якщо ви думали, що стати депутатом — дорого та недосяжно, то ви помилялися. Можливо ви здивуєтеся, але багато мешканців готові безкоштовно допомагати новим багатообіцяючим депутатам — поширювати листівки, надавати приміщення для зустрічей з виборцями або прес-конференцій. У кожному місті є певний осередок активної, ідейної та прогресивної молоді або власники бізнесу, які залюбки допоможуть в рамках своїх можливостей.

Публічні виступи

Яка б перспективна і багатообіцяюча програма у вас не була, ви нікого не переконаєте голосувати за вас, якщо не будете розмовляти зі своїми потенційними виборцями. Ораторська майстерність — обов'язкова навичка для успішного депутата. Тренери поділяться успішним досвідом спілкування в великих аудиторіях і донесення своєї позиції.

Робота на виборчому окрузі

Ви дізнаєтеся, як розподіляються округи між усіма депутатами, і хто впливає на це. Тренери розкажуть і покажуть на практиці, як правильно агітувати за свою кампанію, виявляти актуальні проблеми округу, опрацьовувати стратегію. Викладачі навчать агітаційної та міжвиборчої роботи, покажуть як складати правильний план дій. Крім того, все буде підкріплюватися практичною частиною — домашніми завданнями, які потім перевіряються.

Навчання пррходитиме в п'яти містах україни:

Бровари - https://brovary-demalliance.site/ (групу набрано)

Миколаїв - https://nikolaev-demalliance.site/

Черкаси - https://cherkassy-demalliance.site/ (групу набрано)

Чернігів - https://chernigov-demalliance.site/​ (групу набрано)

Ужгород - https://uzhgorod-demalliance.site/

Навчання безкоштовне, проходить по суботах — у вільний від роботи час. Початок — 20 січня.

Поспішайте записатися в школу депутатів, кількість місць обмежена. Досить злитися на владу в коментарях на Фейсбуці. Час рішуче діяти!

Всі новини