ДемАльянс: виключення Заліщук та Найєма з міжнародних делегацій – політична розправа

10:45, 15.11.2016

Новина

Демальянс розцінює рішення фракції ББП про виключення зі складу парламентських делегацій Ради Європи та НАТО народних депутатів Світлани Заліщук та Мустафи Найєма як політичну розправу.
 
Цей прояв подвійних стандартів, очевидно, є помстою за політичну позицію народних депутатів, які вели активну антикорупційну роботу. Офіційна аргументація про відкликання членів інших партій є некоректною, адже делегації формуються за фракційною ознакою.
 
На жаль, персональна лояльність стала важливішим критерієм, аніж професійність та компетентність. Важливо зазначити, що значну частину своєї роботи Світлана та Мустафа присвячували боротьбі проти російської агресії на міжнародній арені, та разом з колегами в делегаціях досягали ухвалення важливих резолюцій для України.
 
Показово, що відкликання депутатів Заліщук та Найєма відбулося за поданням першого заступника голови фракції Ігоря Кононенка, який неодноразово ставав об’єктом антикорупційних розслідувань.
 
​Незважаючи на це, Світлана та Мустафа продовжать роботу із захисту інтересів України на міжнародній арені.
 
ДемАльянс залишає за собою право інформувати міжнародних партнерів щодо запровадження практики політичної розправи за висловлення нелояльного ставлення до корупціонерів при владі в Україні​.

Всі новини