Дати бій цій недолугій владі - підтримати ДемАльянс

03:00, 03.07.2012

Новина

Хочете дати бій цій недолугій владі? Допоможіть команді Демократичного Альянсу сказати своє слово в політиці!

Незалежні журналісти Єгор Соболєв, Вахтанг Кіпіані та перший декан Києво-Могилянської Бізнес Школи Павло Шеремета вже підтримали збір коштів на заставу політичною партією Демократичний Альянс.

Більшість українських партій залежні від великого бізнесу та олігархів. Саме вони оплачують виборчі кампанії та утримують усіх без винятку українських політиків, незалежно від кольорів і таборів. На відміну від інших, Демократичний Альянс фінансується звичайними громадянами. Для участі у виборах необхідно зібрати понад 2 млн грн. 

Ми будемо вдячні за вашу підтримку!


Кампанія по збору коштів на реєстрацію партії "Демократичний Альянс" на виборах до Верховної Ради наберає обертів. Внески надходять щодня, іноді навіть великими круглими сумами -  як от, наприклад, 10 чи 20 тисяч гривень. 

Публічний збір коштів Демократичним Альянсом відбувається в усіх областях України. В кожному регіоні бажаючі допомогти команді ДемАльянсу зареєструвати партію в виборчих перегонах вкладають власні гроші в збір понад 2 мільйонів гривень.

На 21.08.2012 року зібрано 496 129, 33  грн. Залишилось зібрати 1 707 870, 67 грн.

Більше 1000 людей внесли кошти у кампанію по збору 2 204 000 грн на заставу для участі у виборах партії “Демократичний Альянс”.
Найбільший внесок розміром у 100 грн. 21.08.2012 було перераховано на рахунок партії
. Найбільший одноразовий внесок з початку кампанії становить 80 000 грн.  

Рейтинг областей по збору коштів (перші 5 місць):

  1. Київ
  2. Чернігів
  3. Харків
  4. Луганськ
  5. Донецьк

 

 



Уперше в історії України партія візьме
гроші на вибори в звичайних громадян.
Нашим спонсором буде український народ
і саме йому ми служитимемо у владі.

Голова партії “Демократичний Альянс” Василь Гацько

 

Демократичний Альянс організовує збір внесків максимально прозоро. Кожен внесок засвідчується спеціальним сертифікатом із печаткою та унікальним кодом, за яким можна прослідкувати надходження внеску на цільовий партійний рахунок. Наявні внески день у день оприлюднюються на сайті партії у розділі “Підтримати”. Сам рахунок в майбутньому буде піддано аудиту незалежною сертифікованою кампанією.

Чому потрібно фінансово підтримувати політичну партію?

Одна з найбільших проблем української політики - залежність партій від великого бізнесу та олігархів. Саме вони оплачують виборчі кампанії та утримують усіх без винятку українських політиків, незалежно від кольорів і таборів.

Через це українські партії служать своїм реальним власникам, а не українському народові, який наділяє їх повноваженнями. Фінансова залежність партій від великого бізнесу є джерелом постійної корупції і безвідповідальності. Потрапивши до влади, партія відробляє отримані гроші, а не відстоює задекларовані позиції, за які проголосував виборець.

Це можливо змінити тільки якщо виборець стане справжнім спонсором партії. Кожна гривня, виділена політичній партії,– це внесок в її незалежність і зобов’язання працювати саме в інтересах суспільства, а не тіньових спонсорів. Партія, яка отримує фінансову допомогу виключно від виборців, не буде обслуговувати інтереси бізнесу чи олігархів у владі, оскільки нічого їм не винна. Отже, фінансова підтримка партії зробить її відповідальною перед виборцем.

“Демократичний Альянс” захищатиме інтереси українських виборців, а не олігархів.

 

Навіщо “Демократичному Альянсу” понад 2 мільйони гривень?
Продажні українські політики майже одноголосно прийняли новий Закон «Про вибори народних депутатів», згідно з яким для участі у виборах потрібно сплатити заставу розміром понад 2 мільйони гривень. Таким чином, вони намагалися позбутись появи нових партій з чесними людьми, які, звісно, не матимуть таких коштів і не зможуть взяти участь у виборах.
“Демократичний Альянс” – це партія, яку заснували громадські активісти. Упродовж багатьох років ми боролися з корупцією і захищали інтереси громадян. Ми живемо в звичайних помешканнях, користуємось громадським транспортом, купуємо товари в звичайних магазинах та на ринках. Як і 99 % українців – ми не маємо 2 мільйонів гривень.
Але якщо ми не візьмемо участі у виборах, то знову залишиться вибір виключно з-поміж тих, хто належить олігархам. І знову попереду буде 5 років безсоромного розкрадання коштів українських громадян.
2 мільйони гривень – це по гривні від 2 мільйонів українців. Ми впевнені, дати цю гривню в інтересах кожного, хто зацікавлений у збереженні мільярдів гривень від розкрадання.

Як можна дати кошти “Демократичному Альянсу”?
Надати фінансову підтримку можна буде в спеціальних точках збору, які діятимуть на вулицях українських міст. На точці збору можна буде передати внесок представнику команди “Демократичного Альянсу” і отримати номер, за яким надалі відстежити надходження коштів через сайт.
Здійснити внесок також можна за допомогою платіжних карток в Інтернеті, банківського переказу та через платіжні термінали. Більше інформації про способи фінансової підтримки можна дізнатись на сайті “Демократичного Альянсу” у розділі “Підтримати”.

Аудит

Одним з кроків у процесі забезпечення прозорості збору коштів виступає аудит. Команда Демократичного Альянсу запросить представників незалежної аудиторської кампанії з гарною репутацією.  Аудитори підрахують загальну кількість грошей, які знаходяться на рахунку станом на поточний момент,  перевірять рух коштів по рахунку. В підсумку, аудитори нададуть сертифікат зі своєю печаткою. Цей сертифікат Демократичний Альянс публічно оприлюднить разом з загальною сумою внесків, які кожен день розміщуються на сайті у розділі: “Підтримати”.

При цьому, у кожного уважного читача сайту Демократичного Альянсу є можливість стати народним аудитором нашої партії. Для цього потрібно лише читати наш сайт кожен день)

Всі новини