Боротьба за політичну реформу – не марафон, а спринт

11:56, 18.10.2017

Новина

17 жовтня більше десяти тисяч українців зібрались під стінами Верховної Ради з однією вимогою: негайного запуску політичної реформи. Ми переконані, що саме політична реформа повинна стати точкою неповернення, основою для побудови успішної та працюючої демократії у нашій країні.

Площа Конституції під Верховною Радою об’єднала представників громадського та політичного сектору, активних киян та представників регіонів, які втомились від обіцянок влади та виступили з єдиною вимогою: люди будуть стояти під стінами парламенту, поки Верховна Рада України не дасть старт політичній реформі.

«Влада, яка не здатна реалізувати свої обіцянки, з якими вона йшла на вибори, точно нам не потрібна. Чому важливо, щоб ті законопроекти, про які йшлося на площі Конституцій біля стін Верховної Ради були ухвалені? Бо це, на моє переконання, є злам корумпованої системи. Щойно ці ініціативи будуть ухвалені, то ми одразу бачимо, як сядуть друзі Президент та інші корупціонери», - співголова ДемАльянсу Василь Гацько.

Ми впевнені, що лише повне оновлення системи влади дасть шанс вийти з існуючої кризи влади. Для цього необхідно:

 - Прийняти нові антиолігархічні виборчі правила – через відміну мажоритарної складової виборчої системи.

 - Скасувати депутатську недоторканність

 - Створити незалежний Антикорупційний суд

 

В результаті під тиском опозиції, учасників акції протесту парламент вже у четвер погодився розглянути питання виборчої реформи та скасування депутатської недоторканності. Це ще не перемога, ми розуміємо, що влада буде максимально затягувати розгляд цих питань. Проте вже сьогодні ми можемо заявляти, що коли ми єдині, коли нас багато, коли ми готові боротись за свої права – влада змушена йти на поступки. 

 

 

  

Всі новини