25-й маршрут Чернігова: порушення зафіксовані. Чи буде покарання?

Блог

 

У зв’язку з критичною кількістю скарг від пасажирів був проведений моніторинг роботи громадського транспорту на маршруті №25 в Чернігові. Моніторинг проводився за моєї участі та участі представника управління транспорту та зв’язку 2 лютого в ранковий час: з 7:00 до 9:10.

Ось які результати моніторингу ми отримали:

1. На маршруті працювало 17 автобусів, з них 4 Рути пасажиромісткістю понад 19. Хоча перевізником була заявлена кількість 20 автобусів.

2. Половина автобусів без кондукторів, що створює додатковий дискомфорт (вхід тільки через передні двері, відволікання водія під час руху розрахунком за проїзд тощо).

3. Зафіксована найбільша кількість людей в автобусі60, коли в автобусах 22-25 сидячих місць. І ще люди явно не вміщались в транспортний засіб та залишались на зупинці.Тобто, зазвичай автобус вже приходив з повним салоном людей, і це тільки перші зупинки по маршруту.  

4. Інтервал руху переважно коливається від 5 до 10 хвилин. Хоча у прямому напрямку автобуси могли прийти й через 2-3 хвилини, а могли й через 10 хвилин.

5. Цікаво, що на маршруті працювали 4 автобуси, котрі також працюють по безкоштовному маршруту до ТРЦ «Голлівуд». І, очевидно, що згідно розкладу вже об 11:00 вони мають бути на іншому маршруті. До речі, розклад безкоштовних автобусів знаходиться на тій же зупинці. 

 

Що далі?

Результатом даного моніторингу має стати акт, який зобов’язує перевізника усунути виявлені порушення та дотримуватись умов договору в подальшій своїй роботі. Якщо цього не відбудеться в строк 10 днів з боку перевізника, то після першого попередження згідно умов договору накладається штраф за порушення цього ж договору.

Згідно умов договору у разі самостійного збільшення/зменшення перевізником кількості транспортних засобів, зміни їх кількості чи пасажиромісткості без згоди організатора – 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

А отже, перевізник, що обслуговує маршрут №25 (ДП «Пассервіс»), ризикує бути першим, хто розпочне поповнення міського бюджету.

 

Читайте також: 25-й маршрут - це рівень політичної волі влади міста Чернігова

 

Реакція перевізника по маршрутам №27 та №37

Щодо маршрутів №27 та №37 (ПрАТ «Таксосервіс»), про які я писала в попередній статті, ситуація має змінитись в позитивну сторону. Перевізник налагодив нормальну роботу на цих двох маршрутах. За його словами, проблеми були саме через відсутність водіїв, а не самих автобусів.

Тож слідкуйте за роботою громадського транспорту та оперативно повідомляйте про порушення умов договору відповідні органи.

 

Тетяна Романова,

депутатка Деснянської районної у місті Чернігові ради