Заява щодо спекуляцій навколо фінансування ДемАльянсу

12:15, 15.07.2016

Новина

ДемАльянс вітає прискіпливість громадськості при вивченні переліку осіб, що зробили пожертву на користь партії. Саме тотальна фінансова прозорість була і залишатиметься визначальною рисою нашої партії. Нам немає чого приховувати, і ми закликаємо інші партії до такої ж відкритості своїх фінансів.

Партія "ДемАльянс" відкидає нечесні спекуляції щодо одного з донорів – юридичної фірми Арцингер. Як один із лідерів юридичного ринку з багаторічною історією і високою репутацією, компанія має тисячі клієнтів з усіх сфер діяльності, серед яких чимало відомих міжнародних компаній.

Так само базовим принципом юридичної практики є уникнення ототожнення компанії та її клієнта. ДемАльянс не несе відповідальності за діяльність жодного з донорів, а тим більше їхніх клієнтів, та вважає маніпуляції з їхніми іменами проявом нечистоплотної конкуренції. Згадане стосується не лише компанії Арцингер, але й інших представників бізнесу, що зробили добровільні публічні пожертви на потреби партії.

Це не зупинить партію в прагненні бути зразково-прозорою та продовжити публікувати звітність про свої видатки та надходження. Закликаємо інші партії наслідувати наш приклад, а спостерігачів – бути союзником в питанні фінансової прозорості української політики.

Всі новини