Заява політичної партії ДемАльянс щодо ситуації зі зривом електронного декларування та намаганням дискредитувати НАБУ

16:16, 16.08.2016

Новина

Зрив електронного декларування – це спроба корупціонерів і далі безкарно грабувати країну і виграти час аби сховати награбоване.

Корупційна система, вибудована режимом Януковича і «передана у спадок» Президенту Порошенку, знову блокує шлях України до Європи.

Влада позбавляє українців можливості їздити в Європу без віз та робить майже невідворитним черговий обвал гривні вже цієї осені заради того, щоб залишити можливість безкарного приховування від суспільства своїх реальних статків.

В той же час, силами підконтрольних Президенту Генеральної прокуратури та СБУ здійснюються чисельні спроби дискредитувати та залякати Національне Антикорупційне Бюро – єдиний орган, непідконтрольний системі.

Заради власного порятунку корупційна гідра готова позбавити народ України європейського майбутнього і ми не можемо пасивно спостерігати, як корумпована система влади краде майбутнє у мільйонів людей. Нульова толерантність до корупції – це передумова будь-яких позитивних змін в країні і ми  переможемо у цій боротьбі, якщо будемо діяти, а в разі бездіяльності – ризикуємо втратити власну державу.

Тому завтра, в середу 17 серпня, ДемАльянс візьме участь в акції під стінами ГПУ з вимогами:

1. Припинити системну дискредитацію НАБУ і переслідування її працівників;

2. Ухвалити зміни до Кримінального процесуального кодексу, щодо надання Національному антикорупційному бюро України повноваженя знімати інформацію з каналів зв’язку у рамках проведення негласних слідчих дій.

3. Внести зміни до закону про прокуратуру, відповідно до яких Генеральний прокурор обиратиметься на відкритому конкурсі, аналогічному конкурсу з обрання керівника НАБУ.

4.    Створити антикорупційний суд.

Ми боролись з корупцією Януковича і ми не зупинимо нашу боротьбу до повної перемоги над системною корупцією в країні. Ми закликаємо всіх небайдужих громадян долучитись до акції, організованої громадянським суспільством, і висловити свою підтримку європейському майбутньому України.

Акція відбудеться біля центральної будівлі ГПУ за адресою м. Київ, вул. Різницька, 13. Початок - о 10.00.

Всі новини