Заява Політичної партії ДемАльянс щодо безпеки учасників Маршу Рівності

17:24, 08.06.2016

Новина

Заява Політичної партії ДемАльянс щодо безпеки учасників Маршу Рівності

ДемАльянс вважає неприйнятними погрози застосувати фізичне насилля до учасників “Маршу рівності” та закликає органи правопорядку докласти всіх зусиль і забезпечити безпеку учасників мирного зібрання.

Політична партія “ДемАльянс” звертає увагу на те, що право громадян збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, закріплене в статті 39 Конституції України, є їх невідчужуваним і непорушним правом, гарантованим Основним Законом України.

Це право є однією з конституційних гарантій права громадянина на свободу свого світогляду,  думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Громадяни України мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом, незалежно від політичних, релігійних та інших переконань, статі чи сексуальної орієнтації.

ДемАльянс вважає, що в демократичному суспільстві погрози насильства і тим більше його застосування до учасників або організаторів мирного зібрання є неприпустимими і закликає виражати свої погляди та переконання в мирний спосіб.

ДемАльянс звертається до органів правопорядку докласти всіх зусиль аби громадяни України могли реалізувати своє право на мирне зібрання та гарантувати безпеку всіх учасників “Маршу рівності”.

Всі новини