Верховна Рада розгляне законопроект №4772 щодо децентралізації 19 січня

12:19, 16.01.2017

Новина

На четвер, 19 січня, в порядок денний пленарного засідання Верховної Ради внеснесений законопроект №4772 "про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад)".

Одним з ініціаторів його є Вікторія Пташник, народний депутат України, співголова ДемАльянсу. Він є частиною одної з найважливіших реформ - реформи з децентралізації.

"Чинне законодавство не передбачає процедуру приєднання тих територіальних громад, які опинились поза процесом об'єднання. Щоб надати таку можливість сільрадам, потрібно прийняти Закон, щодо якого ми почали дискусію ще в кінці минулого року. В кінці вересня 2016 року законопроект №4772 нарешті прийняли в першому читанні",  - пояснює народний депутат.

Раніше Вікторія Пташник повідомляла, що реформі з децентралізації чиниться значний спротив. 

"Якщо проаналізувати політичні програми всіх політичних сил, які йшли в Парламент, то ми майже у кожної побачимо лозунги за децентралізацію. Якщо ж попросити експертів проаналізувати законопроекти в сфері децентралізації, які на сьогодні знаходяться і Парламенті, та проаналізувати, чи були вони підтримані цими політичними силами, то ми побачимо деяку невідповідність", - заявила вона.

Читайте також: Вікторія Пташник: До чого може призвести нехтування інтелектуальною власністю

Всі новини