Тариф на квартплату мають визначати мешканці будинку, а не міська влада,- ДемАльянс

00:00, 17.07.2015

Новина

Тариф на утримання будинку та прибудинкової території, який сьогодні встановлює  міська влада, мають визначати співвласники будинку, шляхом самостійного обирання компанії з надання послуг.

Про це заявив  Василь Гацько, голова фракції ДемАльянс в Київраді під час дебатів: «ЖКГ: Совок проти Європи».

«В своєму звіті за рік діяльності на посаді міського голови Віталій Кличко, зазначив, що в сфері ЖКГ у нього є кілька успіхів, зокрема, що йому вдалося не піднімати тарифи на обслуговування будинку та прибудинкової території. Я вважаю це абсолютно голим популізмом. Цей тариф  має формувати ринок, а не міська влада»,- наголосив Василь Гацько.

«Не потрібно, щоб в Київській державній адміністрації, голова чи депутати  або представники виконавчого органу вирішували по якій ціні мити підлогу в будинку чи ремонтувати труби киянам. В Європі давно  створені передумови, коли функціонують багато конкуруючих компаній, які пропонують послуги по різним цінам. І мешканці будинків самостійно обирають таку компанію»,- прокоментував Василь.

Гацько також додав, що  нова ініціатива міської влади  щодо створення єдиного ЖЕКу, не здатна забезпечити надання  якісних послуг киянам.

«Буквально нещодавно під назвою реформи ЖКГ в Києві були  запропоновані  і реалізовані зміни: 60 комунальних ЖЕКів міська влада об’єднала  в один. Я переконаний, що ніяка  нова монополія, навіть об’єднана в нову структуру, не може дати якісну житлово-комунальну послугу в будинку, лише конкуренція може це забезпечити. Наше завдання, і наша пропозиція зламати монополію на будинок»,- підсумував депутат.

Нагадаємо, що кожного четверга, в парку Шевченка, київський ДемАльянс проводить відкриті дебати «Діалоги про наше місто». До європейської дискусії про проблеми Києва запрошуються представники різних політичних партій, громадськість та кияни. Модерують діалоги відомі журналісти.

Всі новини