Прес-брифінг "Генпрокуратура проти НАБУ. Війна за повноваження"

12:39, 02.12.2016

Новина

1 грудня в Українському кризовому медіа-центрі відбувся брифінг на тему "Генпрокуратура проти НАБУ. Війна за повноваження на прикладі кримінального провадження, відкритого щодо Сергія Лещенка"

Співголова ДемАльянсу Василь Гацько:

"Генеральна прокуратура, так склалося в Україні, є ручним каральним органом Президента, яка повністю змінює архітектуру сьогоднішньої української влади: за Конституцією ми парламентсько-президентська республіка, але по факту так не є.

Насправді проблема на не різницькій, а на Банковій. Проблема в системі української влади".

Член Політради ДемАльянсу Світлана Заліщук:

"Генеральна прокуратура почала працювати, як в старі добрі часи, як репресивна машина.

Після церков, після мішків готівки, після неймовірних статків, де виникає питання, чи сплачені з них податки, Генеральною прокуратурою відкривається кримінальна справа по відношенню до Сергія Лещенка.

Це є оцінка правоохоронній системі, яка існує на сьогоднішній день за президентства Порошенка".

Член Політради ДемАльянсу Сергій Лещенко:

"Я вважаю, що ця справа є особистою помстою з боку Президента України.

Декілька тижнів тому на мене вийшов один з представників української правлячої еліти з проханням дозволити йому сконтактувати з представниками американських спецслужб щодо фактів корупції та використання американських респондентських рахунків чинним Президентом та його оточенням в корупційних оборутках.

Після того, як ця інформація була отримана, керівництвом України була дана команда "фас" і ця кримінальна справа почала розслідуватися з усіх боків, з усіма можливими порушеннями, з єдиною метою - дискредитацією всіх моїх антикорупційних викриттів".

Всі новини