Парламентські представники ДемАльянсу зупинили розкрадання 1 млрд грн на "поглиблення порту"

16:24, 21.10.2016

Новина

Тендер на 1 млрд грн на днопоглиблення в порту Южний, який "виграла" начебто бельгійська фірма "Ян Де Нул Україна", сьогодні доручив скасувати прем'єр-міністр В. Гройсман. Підставою став публічний розголос, який надали справі представники ДемАльянсу.

Тендер відбувався під депутата від Народного фронту Сергія Фаєрмарка. В компанії "Ян Де Нул Україна", вже після проголошення тендеру, в липні 2016 року змінилися власники. 55% переписали на два кіпрських офшори, а главою компанії став помічник нардепа Фаєрмарка. Голландська компанія "Ван Оорд" пропонувала на 90 мільйонів менше, але її викреслили з тендеру. Вчора на брифінгу у Верховній раді про цей випадок заявив член Правління ДемАльянсу Сергій Лещенко.

"Це приклад того, як завдяки публічному розголосу вдалося зупинити розпил 1-мільярдного тендеру, який був підготовлений для засвоювання депутатами від правлячої партії Народний фронт. Користуючись мандатом депутата, я особисто передав прем"єр-міністру Гройсману в урядовій ложі матеріали по цій справі, а також публічно під час "години запитань до уряду" в Раді адресував запитання міністру інфраструктури Омельяну", - вважає Сергій Лещенко. - Займатися подібними схемами під час війни - це не просто корупція, а мародерство, додає він.

Відмінений тендер буде проведений в системі "Прозорро".

Всі новини